Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Dobbelte mestre vandt bronze i DM-slutrunde

DM Rally 
07/11/17 

Marco Gersager, Rødovre, og Jeannette Kvick, Slagelse, kørte lige op med sølvvinderne i hektisk DM-finale, og kørte hjem med DM-guld og DIF-bronze.
 


Danmarksmestre, Opel Corsa OPC Cup-mestre og bronzevindere i DIF-mesterskabet Dansk Super Rally 2017: Marco Gersager og Jeannette Kvick.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Marco Gersager fra Rødovre og Jeannette Kvick fra Slagelse er efter weekendens hektiske finalerunde, Rally Denmark 2017 i Kjellerup, nye danske rallymestre. Dels er de danske mestre i deres klassement for standardbiler med motorer over 1600 ccm - og dels i Opel Corsa OPC ligesom de i det officielle Dansk Super Rally udskrevet af Dansk Idræts Forbund sluttede på en samlet tredjeplads og sikrede sig bronzemedaljerne.

- Vi fik opfyldt drømmen om at vinde mesterskabet i to klassementer og slutte i toppen af det overordnede DIF-mesterskab, fastslår det ovenud tilfredse sjællandske makkerpar, der blev støttet af en kvartet af gode servicefolk, der sørgede for at holde teamets rappe forhjulstrukne Opel Corsa OPC ”fit for fight“ fra start til mål.


Smalle, snoede, toppede og skiftevis tørre og våde veje var blot nogle af weekendens udfordringer for DM-vinderne Gersager og Kvick
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

HAVDE LIGE MANGE POINT
Forud for finalerunden var Gersager og Kvick på andenpladsen i Dansk Super Rally efter den suverænt førende Ib Kragh fra Juelsminde i en tunet og langt kraftigere 4-hjulstrukket Citroën DS3, men i opgøret om sølv- og bronzemedaljerne var sjællænderne konfronteret med kvalificerede modstandere, nemlig Heino Mejer og Bo Mølgaard, Horsens/Barrit, i en lynhurtig historisk baghjulstrukket Volvo 240 Turbo.
Kampen om de to sidste pladser på sejrspodiet endte pointmæssigt uafgjort. Begge sluttede samlet med 338 point, men efter reglerne er det så den med fleste klassesejre, som vinder, og der havde den jydske duo det forspring, der sikrede dem sølvmedaljerne.


Marco Gersager og Jeannette Kvick i deres Opel Corsa OPC på vej rundt på kaserneområdet i Viborg
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

MÅLSAT SUCCES
Marco Gersager er selvstændig værkstedsindehaver og ved til fulde, hvad det betyder at have en bil i tip-top kondition, så han og de øvrige i GM Motorsport var 100 pct. klar til den afsluttende indsats nordøst og syd for Viborg. Ganske som han og Jeannette Kvick mentalt var sat op til et benhårdt, men også taktisk slutopgør.


Marco Gersager og Jeannette Kvick i deres Opel Corsa OPC på vej rundt på kaserneområdet i Viborg
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

- Vi havde forlods vundet Opel Corsa OPC Cup og behøvede blot at gennemføre med et fornuftigt resultat for også at sikre os mesterskabet i DM-Klasse 2, så det var i hovedsagen kampen om slutplaceringerne i DIF-mesterskabets, der stod åben. Vort mål var at slutte i Top-3 og det lykkedes, fastslog Marco Gersager efter at være kørt over målrampen i Kjellerup.
- På en af hastighedsprøverne lørdag aften var der en situation med en anden deltager, som gav os et tidstab på omkring 20 sekunder i forhold til vores nærmeste konkurrent i klassen, men vi havde stadig et godt forspring for denne og fik endda indhentet noget af den tabte tid senere, konstaterede Jeannette Kvick efterfølgende.


Marco Gersager og Jeannette Kvick var i Gjern Bakker flyvende i sæsonens sidste runde om årets Danmarksmesterskaber i Rally
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

TID TIL AT PLANLÆGGE
Efter henved 450 kilometer rute og godt 170 kilometer hastighedsprøver fordelt på seks forskellige lokationer samt skiftende vejr og kørselsforhold kan de nykårede rallymestre Marco Gersager og Jeannette Kvick tage fat på vinterpausen og planlægning af sæsonen 2018.
I DM Klasse 2-opgøret sluttede Gersager og Kvick med 246 point foran Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen, Holstebro/Sporup i Opel Corsa OPC med 182 point og Gert Marboe og Michael Gammelgaard, Tølløse/Gørding, med 141 point i Citroën DS3.


Effektivt teamwork er en forudsætning for at nå til tops i rally, og for Marco Gersager og Jeannette Kvick blev successen båret i mål af teamets stærke og effektive kvartet af servicefolk: Fra venstre Arne Knudsen, Marco Gersager, Henrik Pedersen, Mads Carlsson, Jeannette Kvick og Sebastian Hansen.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

I DIF-mesterskabet Dansk Super Rally, sluttede den sjællandske duo som bronzevindere på tredjepladsen med 338 point efter Ib Kragh og Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro med 376 point i Citroën DS3, og Heino Mejer og Bo Mølgaard, Horsens/Barrit med 338 point i Volvo 240 Turbo.
I Opel Corsa OPC Cup vandt Gersager og Kvick med 108 point foran fornævnte Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen med 68 point samt Michael Ted McBride og Martin Jørgensen, Rødovre/Ruds Vedby, med 39 point.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Jeannette Kvick
  • Marco Gersager
  • Ans
  • 05/11/17 - Ans - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: