Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Flot kørsel af Formel 4-talenter i Barcelona

Formel 4 DK 
04/11/17 

Formula 4 DKEn test i Formel Renault 2,0!
Det var præmien, og er det også næste år, til nummer to og tre i den danske Formel 4 Renault.dk-serie, der debuterede på de danske bane i denne sæson.
 

Frederik Vesti og Christian Rasmussen vandt de flotte præmier, og de var i mandags på Circuit de Catalunya ved Barcelona for at vise sig frem i den hurtige formel-racer.

Testen blev afviklet af Renault Sport med hjælp fra etablerede teams rundt om i Europa.


(Foto: Dutch Photo Agency)

Der blev kørt i tre dage, lørdag, søndag og mandag med kørere fra Formel 4-serie rundt om i verden. De to danskere i aktion på sidstedagen.
Sammen med Christian Lundgaard, der er knyttet til Renaults F1-team som udviklingskører, og som også skulle have sin debut i Formel Renault.

“Det var fantastisk at se hele tre danske kørere i det store felt af unge racertalenter,” fortæller DASUs sportschef, Bo Balzer Nielsen, der var med på sidelinjen i Catalonien.

“Og jeg syntes de alle tre klarede sig rigtigt flot.”
Sportschefen er begejstret for de flotte præmier, der er i Formel 4 Renault.dk, og den oplevelse det giver de kørere, der vinder dem.

“Det er vigtigt at komme ud og prøve evnerne sammen med andre talentfulde kørere fra andre Formel 4-serier, uden selv at skulle betale for det,” tilføjer han.

FIA, det internationale motorsportsforbund, besluttede sidste år, at Formel 4 er første trin i udviklingsprocessen, og at Formel Renault 2,0 er næste skridt. Det er derfor også den naturlige vej at gå for de danske kørere, der vil videre i formel-karrieren.

Frederik Vesti var ikke heldig i testen, da den bil, han skulle køre i, blev smadret i et megacrsah med 11 kørere om lørdagen. Det betød, at Fortec Motorsports, som han kørte hos, i hast måtte bringe en ny racer til Spanien.

“Den var ikke gjort klar til test, så meget måtte laves, inden jeg kunne komme ud at køre, og det gav nogle udfordringer, fortæller Frederik Vesti, der er ærgerlig over, at det ikke gik bedre end det gjorde.

“Jeg fik ikke sat de bedste tider, men til gengæld fik jeg meget køretid og lærte en masse, som jeg kan tage med videre i min karriere. Det var en stor oplevelse,” tilføjer han.

Christian Rasmussen var også tilfreds med. Testen.

“Formel Renault’en er superfed racer at køre, den er hurtig og har masser af downforce. Det er en racer, jeg godt kunne tænke mig at fortsætte karrieren i,” siger han.

Formel 4 Renault.dk


Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Christian Rasmussen
  • Frederik Vesti
  •