Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Fire Danmarksmesterskaber afgøres i Int. Rally Denmark

DM Rally 
02/11/17 

Meget står på spil, når Int. Rally Denmark i weekenden afvikles i det midtjyske. Med base i Kjellerup skal deltagerne ud på en række krævende hastighedsprøver i området mellem Silkeborg, Hammel, Hobro og Viborg, og resultaterne herfra vil i høj grad være afgørende for, hvem der søndag middag udenfor Arena Midt i Kjellerup skal have guld-, sølv- og bronzemedaljerne hængt om halsen.
 

Som noget nyt er der til denne sæson blevet introduceret et DIF Dansk Super Rally-mesterskab på tværs af alle klasser i feltet, og her har intet mindre end syv forskellige mandskaber mulighed for at tage guldet!

Storfavoritter er Ib Kragh/Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro. Og det er ikke kun til sejren i Int. Rally Denmark. Også til at tage den samlede sejr i Dansk Super Rally, hvor det to gange er lykkedes dem at vinde generalklassementet i fire af årets hidtil kørte rallyer. Tager de en tredje sejr i Midtjylland i weekenden, er de sikre på endnu et Danmarksmesterskab. Men fejler holdet på en af hastighedsprøverne eller får de teknisk defekt, er der flere hold, som står klar til at tage over.

Specielt to mandskaber kan bide dem i haserne.

Heino Mejer/Bo Mølgård, Horsens/Barrit, har allerede sikret sig det historiske mesterskab, men har gennem året vist, at deres 30 år gamle Volvo 240 Turbo er et så effektivt redskab, at de godt kan blande sig helt i toppen mellem de moderne maskiner. Tre gange er de således sluttet på det generelle podium.


Marco Gersager og Jeannette Kvick er sikker på en titel, men kan også vinde Dansk Super Rally ved Int. Rally Denmark
(Foto: Morten Alstrup)

Også Marco Gersager/Jeannette Kvick, Herlev/Maribo, har en reel chance for mesterskabet. Ja, faktisk har de en chance for at score the double. De har nemlig allerede sikret sig mesterskabet for ikke tunede biler over 1600 cm3, men i deres Opel Corsa OPC kan de faktisk også godt vinde Dansk Super Rally!

Der er tre andre mesterskaber, der skal have fundet deres ejermænd ved Int. Rally Denmark. Et af dem er mesterskabet for klasse 5, der tæller tunede biler over 1600 cm3, og her er der lagt op til en duel mellem Carsten Jensen/Michael Fasterholdt, Holstebro/Billund, og Kenneth Madsen/Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens.


Holstebro-parret Jens Christian Pilgaard og Carsten Bjerregaard har mulighed for at tage to titler ved Int. Rally Denmark
(Foto: Morten Alstrup)

De to resterende mesterskaber er helt sammenfaldende i kandidatfeltet, idet deltagerne i R2 Super Rally Cuppen også deltager i klasse 4 for tunede biler op til 1600 cm3. Her er Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard, begge Holstebro, favoritter, men såvel Rasmus Sørensen/Heidi Knudsen, Stenløse/Egtved, som Lasse Murmann Sørensen/Mette Jensen, begge Hammel, kan slå dem.

Int. Rally Danmark starter lørdag 12.30, hvor de første deltagere bliver sendt afsted fra Arena Midt i Kjellerup ud på lørdagens i alt ni hastighedsprøver. Søndag formiddag køres de fire sidste hastighedsprøver.

www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 05/11/17 - Ans - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: