Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Farten fra Tyskland tager vi med til DM-finalen

DM Rally 
02/11/17 

Lasse M. Sørensen kørte en fjerdeplads hjem i 3 Städte Rallye og er klar til Int. Rally Denmark.
I weekenden afslutter Lasse M. Sørensen og Mette Jensen deres 2017-sæson. Det sker ved Int. Rally Denmark, der får base i Kjellerup, og hvor der bl.a. skal køres hastighedsprøver tæt ved hjembyen Hammel.
 

”Vi håber på, at vi kan bevare vores tredjeplads i kampen om Danmarksmesterskabet i R2-klassen,” siger en optimistisk Lasse M. Sørensen. Og han og makkeren har fart i kroppen efter det nyligt afsluttede 3 Städte Rallye, der fandt sted i både Tyskland og Østrig.

”Der var 156 startende, og vi var blevet seedet med startnummer 104,” fortæller han. ”Fredag aften skulle vi køre to hastighedsprøver to gange i Østrig. Prøverne lå i et bakket terræn, og da vi skulle køre dem anden gang, var det blevet tåget, men det gik alligevel rigtig godt, for vi rykkede godt og vel 40 pladser frem i startrækkefølgen.”


Lasse M. Sørensen og Mette Jensen er klar til rally på hjemmebane
(Foto: Morten Alstrup)

Lørdag gjaldt så tre hastighedsprøver i tre forskellige længder, der skulle køres to gange. Først om formiddagen, så om eftermiddagen.

”Der havde været regn om natten, men selv om det så ud til at ville klare op, valgte vi at satse på regnvejrsdæk. Men vi vidste også godt, at vi skulle varsomme og skåne dækkene. Specielt at vi ikke var for hårde ved dem på de to første prøver, for den tredje prøve var meget længere, og her var det vigtigt, at dækkene fungerede. Det gik, men der var også et par gange på den lange hastighedsprøve, hvor vi måtte slappe lidt af, så dækkene kunne køle og kunne holde hjem.”

Efter de tre formiddagsprøver var det danske Opel Adam-hold rykket yderligere frem i klassementet. Generelt var Lasse M. Sørensen/Mette Jensen nu i top 50, mens de var firer i klassen og nummer syv i deres division, der talte intet mindre end 30 deltagere.

”Formiddagens tre hastighedsprøver skulle vi køre igen,” siger teenageren fra Hammel. ”Det gik rigtig godt på de to første, og vi havde håbet på, at vi kunne give den en ekstra skalle på den sidste, lange hastighedsprøve, så vi kunne rykke frem på tredjepladsen i klassen. Men desværre var der et hold før os, som havde en afkørsel, og vi kom derfor ikke ud at køre på hastighedsprøven. Vi fik en kalkuleret tid ud fra de tider, vi havde opnået tidligere i løbet, så vi endte på fjerdepladsen i klassen. Men det er vi nu også ganske godt tilfredse med.”

I weekenden gælder det så Int. Rally Danmark. Lasse M. Sørensen/Mette Jensen starter ved middagstid lørdag fra Arena Midt i Kjellerup og efter en nattepause afsluttes løbet bl.a. med en hastighedsprøve ved Søbygaard nær Hammel, som skal køres to gange. ”Den glæder vi os meget til,” siger Lasse M. Sørensen.


Læs mere om:
  • Ans
  • 05/11/17 - Ans - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: