Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Norsk vanevinder starter i Int. Rally Denmark

DM Rally 
01/11/17 

Når deltagerne lørdag middag kører over startrampen ved Arena Midt i Kjellerup og bevæger sig ud mod den første hastighedsprøve ved 4th Int. Rally Danmark, vil feltet bl.a. tælle et af tidens stærkeste kort indenfor norsk rallysport. Det er den 26-årige Frank Tore Larsen og hans 27-årige co-driver Torstein Eriksen, som stiller til start med en Ford Fiesta R5 i klassen for de firhjulstrukne biler – klassen, hvor det forventes, at den generelle vinder af løbet skal findes.
 

For Frank Tore Larsen bliver 4th Int. Rally Danmark start nummer 12 i denne sæson. Og det er gået ganske godt med de 11 foregående.

Frank Tore Larsen – der allerede har to norske titler på sit CV – har i år dels vundet de to løb Vårsleppet og Rally Sokndal på hjemmebane, dels sejret i det legendariske South Swedish Rally, der i år blev kørt for 42. gang. Kun en gang har mekanikken strejket i hans Ford Fiesta R5, for ellers er de øvrige løb endt med enten anden-, tredje- eller fjerdepladser.


Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen er et af tidens stærkeste hold i norsk rally. De er med ved weekendens 4th Int. Rally Denmark.
(Foto: Janis Asaris)

Ligesom i de fleste af sæsonens løb bliver Frank Tore Larsen sekunderet af Torstein Eriksen, og landsmanden i navigatørsædet er sin unge alder til trods en meget erfaren herre. 20 starter har han allerede haft i denne sæson, og han har således været co-driver for VM-køreren Mads Østberg i såvel den finske som den spanske afdeling af VM i rally!

Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen er ved 4th Int. Rally Denmark placeret i klasse 6, der bl.a. tæller landsmanden Viktor Danneborg, som i sin Citroën DS3 R5 bliver sekunderet af Carina Møller, Herlev. I denne klasse finder man også en kører fra lokalområdet – Jan Petersen, Stoholm – i sin Volkswagen Polo Super 2000 og løbets klare favoritter, Ib Kragh/Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro, i Citroën DS3 R5.

4th Int. Rally Denmark starter lørdag klokken 12.30 fra Arena Midt i Kjellerup, og godt 24 timer senere – søndag middag – kommer vinderne i mål samme sted.

Int. Rally Denmark er et internationalt rally, som afvikles den 4.-5. november. Løbet får base i Kjellerup mellem Viborg og Silkeborg, og det tæller til FIA Benelux Rally Trophy, FIA NEZ R2 Rally Championship, West Euro Rally Cup og de danske mesterskaber i rally.

www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 05/11/17 - Ans - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: