Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton verdensmester, Verstappen sejrer

Formel 1 
29/10/17 

Vettel og Hamilton måtte kæmpe sig op
Max Verstappen vandt i Mexico efter at have vundet starten. Vettel og Hamilton tabte starten, og måtte begge kæmpe sig vej gennem feltet. Når nu VM de facto var afgjort, præsterede de to alligevel at gøre det stort set, så spændende som det kunne blive.
 

Vettel skulle have 17 point mere end Hamilton for at holde liv i VM kampen. Det betød at han skulle satse på at blive mindst to'er, hvis Hamilton ville være så venlig at udgå. Eller også skulle han vinde, mens Hamilton blev nr. 6 eller dårligere. Første opgave sådan en weekend var pole, og den hentede Vettel, mens Mercedes faktisk så ud til at have om ikke problemer, så bare ikke helt den samme form, som de plejer.

Men det var Max Verstappen der stjal starten. Han gik kompromisløst efter føringen, og fik den - og beholdt den resten af løbet. På sin vej forbi Vettel snittede han Ferrari racerens frontvinge - og det sarte stykke kulfiber gik lidt i stykker. Samtidig forsøgte Hamilton at udnytte at Vettel var presset lidt ud, og smutte forbi sin rival - det gav endnu en kontakt, da Vettel flossede frontvinge skar sig ind i Mercedes racerens bagdæk.

Da feltet kom ud på anden omgang, var det med Max Verstappen i spidsen og Hamilton bagerst - med Vettel foran ham. Kampen om podiepladserne var sådan set overstået på det her tidspunkt, Bottas var 2'er og Raikkonen 3'er. Ricciardo var hurtigt ude.

Men at to af de bedste kørere i to af de bedste biler er bagerst og skal fremad, må nødvendigvis give noget underholdning. I starten gik det bedst for Vettel, mens Hamilton virkede fangede som bundprop. Vettel fik faktisk kørt sig frem til en 4. plads - fremragende kørsel, og god underholdning. Hamilton undrede sig over, at Sainz foran ham, ikke bare lod ham komme forbi og så hægtede sig på. På et tidspunkt fremstod han en lille smule forvirret over faktisk at skulle køre race. Men da han kom i gang, gik det sådan set meget godt.

Han sluttede løbet på 9. plads og med to point blev han altså verdensmester 2017. 9. pladsen kæmpede han sig til på de sidste omgange, efter en smuk duel med Fernando Alonso. Spanieren måtte altså nøjes med 10. pladsen, efter han faktisk havde været tæt på 8. pladsen flere gange. På placering finder vi Kevin Magnussen, der havde haft endnu en god start, var heldig med andre uheld og hurtigt rykkede ind i pointene. Selvom om Alonso mod slutningen var hurtigere, formåede danskeren alligevel at holde ham på så tilpas afstand, at der ikke var nogen rigtig duel. Derudover blev han hjulpet af, at Hamilton gik til angreb på Alonso. Det gav Magnussen det hul han skulle bruge for at holde fast i 8. pladsen.

Foran Magnussen kom på 7. pladsen den lokale helt Sergio Perez, der havde et god løb, ligesom Francois Ocon i den anden Force India, der sluttede på 5. pladsen. Mellem dem kom Lance Stroll i Williams, der havde en rigtig god dag - og uden de store armbevægelser fik en flot placering. Hans teamkollega Massa, havde ikke nogen fremragende dag - en tidlig punktering betød at han var ude af pointene, på en dag hvor bilen ellers tydeligvis var til mere. Undervejs havde han en tæt duel med Vettel - og det virkede nærmest som om han sigtede efter tyskeren.

I betragtning af, at selve løbet egentlig blev afgjort på første omgang, og der var meget lidt spænding om top tre, så var det et ret underholdende løb. VM er blevet afgjort, hvilket plejer at give lidt mere frihed i alles tanker, her til de sidste to løb.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Autódromo Hermanos Rodríguez
  • 29/10/17 - Autódromo Hermanos Rodríguez - Formel 1 - FIA F1
  •