Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

3’er i vanskelig finale, og det er godkendt

Rally 
24/10/17 

Bjerrum Motorsport havde kun et Yokohama løb tilbage, efter de havde vundet turneringen i Vest regi, så tilbage stod kun finalen. I finalen mødes de bedste hold fra både øst og vest udgaven af Yokohama Mesterskabet, så her skulle fart og niveau bestå sin prøve for Lars Bjerrum/Hjerm og Henning Kristensen/Gudum, i deres tilskuer venlige og arrige Ford Puma Kit Car.
 

Prøven bag BMS i det nordlige Kolding er kendt af teamet, men da de sidst deltog i finale løbet, da var det slut næsten før det startede, DET skulle ikke ske i år!

Vejret var tørt, men prøven var i de første heat stadig med våd asfalt,

Lars Bjerrum fortæller:
’ I år regnede det ikke, men vejene var meget våde fra morgenstunden og en del af den teknisk svære prøve går igennem en allé med træer på begge sider. På denne årstid betyder det, at der er rigtig mange blade på vejen samtidig med, at det ikke tørre op under træerne, så igen en prøve med våd og fedtet underlag, her skulle man både køre hurtigt og klogt på en gang’!

”Vi blev enige om stik imod sædvane, at lægge forsigtig ud og se det hele lidt an, men vi træf forkert dækvalg til første heat, hvor vi kørte på regndæk, men der var ikke vand nok på vejen, så vi kom ikke rigtig godt i gang. Vi fik nye Pirelli dæk på til 2. heat som gav en noget bedre tid end første gennemkørsel, men vi var for forsigtige, og vores venner fra Øst var noget foran i pausen”.

’Prøven blev vendt om til de to sidste heat, og det fungerede lidt bedre for os, men særlig alléen og en meget smal glat cykelsti, der fik vi det aldrig til at fungere, vi bremsede alt for tidligt og tabte tid hver gang vi kørte ned af den’, citat slut..

Det lykkedes dog at blive nummer 3. i klassen på en dag, hvor Lars og Henning aldrig fandt farten og de rigtige bremsepunkter, så alt i alt et godkendt resultat, og finalen var også sidste løb for deres rallysæson 2017.

Teamet kører videre i deres hurtige FORD Puma Kit Car igen til næste år, de får rigtig mange gode/dejlige kommentarer med på vejen om den fede lyd bilen har, det frække brede look, og den gode duft af rallybenzin, så den skal publikum da også nyde til næste år, teamet nyder det i hvert fald hver gang.

>

Nu er der nogle timer i de mørke vinteraftener, hvor de skal have teknikken set efter og fornyet et par reservedele, inden det går løs igen sidst i marts. De kan allerede nu løfte sløret for, at de arbejder på deres rally warm-up, så de håber alt falder på plads, og at de igen kan byde velkommen til en herlig dag, hvor rallykørerne kan få prøvet rallybilerne af efter vinterpausen.

Bjerrum Motorsport vil gerne slutte med at sige stor tak til serviceteamet, Kent, Rasmus og Niels og deres madmor Anna, alle de andre frivillige, Lemvig og Omegns Motor Sport, LOMS og Struer og Omegns Motor Sport, SOMS for deres store indsats ved vores fælles efterårsrally og fælles rally warm-up 2018, og ikke mindst deres sponsorer:

Struer Undervognscenter, JB Klargøring, Østerlind Økobær, Jysk Trykluft, Midtvest-Bilsyn, Skødbæk Autolakering, Wecamp, Camperfritid.dk, Nordjysk Autoophug, Bell-Add, AGC Nordglass, Castrol, Pirelli, samt Scaravans.dk

Bjerrum Motorsport

Allan POST


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: