Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Stærk afslutning på 2017-sæsonen i Portugal for Morten Dons

ELMS 
24/10/17 

Morten Dons og RLR Msport kunne søndag eftermiddag runde sæsonen af med en sjetteplads i LMP3-klassen, da European Le Mans Series kørte årets sidste løb på Autodromo do Algarve på Portugals sydkyst. For første gang i år oplevede Struer-køreren et helt problemfrit løb - og det blev udnyttet maksimalt.
 

Kvalifikationen blev kørt af Alex Kapadia, der ikke fik store chancer for at sætte en god tid; to gange i løbet af de kun ti minutters tidtagning blev sessionen afbrudt af rødt flag grundet andres afkørsler. En ottendeplads var derfor tilfredsstillende, selvom der bestemt var mere “skud” i bilen.


(Foto: Xynamic Automotive Photography (xynamic.com))

Søndagens løb bød derimod på medvind fra start til slut. Kapadia startede løbet og avancerede til andenpladsen inden han efter en times kørsel overlod rattet til John Farano, teamets gentleman driver. Canadieren havde god fart i bilen, men måtte se sig overhalet i løbet af sit stint.


Morten er godt tilfreds med både indsats og udbytte af årets sidste løb
(Foto: Xynamic Automotive Photography (xynamic.com))

Da en konkurrent satte bilen af banen og udløste Full Course Yellow, lykkedes det RLR Msport at foretage pitstop og kørerskifte, så Morten kunne springe i bilen på en sjetteplads. Ikke længe efter avancerede han til femtepladsen, hvorefter en nærmest umulig jagt på fjerdepladsen gik i gang. Med godt et minut op til den forankørende gjaldt det for Morten om at køre hurtigt og fejlfrit.

- Det var et godt stint. Jeg fik ikke meget at vide i radioen, så jeg gik ud fra at jeg skulle fortsætte som jeg gjorde … jeg pressede på så godt, jeg kunne, uden at risikere fejl. Mine dæk var ikke optimale mere, men jeg kørte alligevel de næstbedste omgangstider i klassen, så det var godkendt.

Igen da Mortens stint nærmede sig slutningen ramte teamet igen en Full Course Yellow-periode og hentede dermed stort ind på de nærmeste konkurrenter i toppen af feltet. Selvom John Farano måtte afgive en enkelt position inden det ternede flag, er Morten Dons ikke bange for at betegne løbet som en succes:

- Det var et løb, hvor alting bare fungerede. Heldet var med os, og vi var i stand til at profitere på de muligheder som opstod undervejs. Pitstoppene sad lige i skabet, og vores strategi viste sig at være den optimale. De andre teams har lidt mere speed end os, så en sjetteplads er et fair resultat, som vi kan være stolte af.


Arbejdet hen mod en Le Mans-debut i 2018 er allerede godt i gang
(Foto: Xynamic Automotive Photography (xynamic.com))

Selvom det kunne være indbydende med et par ugers ferie efter en hård sæson, har Morten allerede skiftet den svedige kørerdragt ud med skjorte og skrivebord. Det er nødvendigt, hvis ambitionen om deltagelse i 24 timers-løbet på Le Mans i 2018 skal blive en realitet.

- Mit mål er at stille til start i LMP2-klassen, men hvilket team og bilmærke ligger helt åbent. Jeg er i snak med et par teams allerede, og arbejdet for at finde det økonomiske grundlag har stået på i et stykke tid. Der er lidt vej endnu, så jeg har smøget ærmerne op, slutter Morten Dons fra Portugals solkyst.

www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Portimão
  • 22/10/17 - Portimão - ELMS
  •