Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Ny sæson, nye regler? Danish Endurance Championship 2018

Danish Endurance
Championship 

12/10/17 

DEC - Danish Endurance Championship2017-sæsonen af Danish Endurance Championship er for længst afgjort, men på trods af det dystede 111’eren alligevel på Padborg Park i den forgange weekend.
Løbet var en test af et eventuelt 2018-reglement, som har hentet inspiration fra den tyske ADAC GT Masters-serie. Og det nye format passer tilsyneladende 111’eren rigtig godt!
 

I lørdagens heat havde Rasmus fået selskab af Lars Vendelbo, som assisterede for Henrik. De startede lørdagens heat i silende regn fra pole position, og kunne en time og 44 laps senere se sig selv som vindere af heatet – på tværs af alle klasser! ‘En præstation, som svarer til at vinde Le Mans i en GT-bil’, har en anden deltager udtalt.

Søndagens heat blev kørt solo af Rasmus, og også her viste 111’eren sig som rette modtager af endnu en førsteplads i sin klasse.

Det nye reglement ligger op til, at man erstatter de fire til seks timer lange løb med to løb af cirka en times varighed fordelt på to dage. Hvert løb har et fast pit vindue fra 25. – 35. minut, hvor der skal foretages et førerskifte. Mesterskabet vil blive afviklet over fire til seks weekender, og kommer sandsynligvist til at følge Danish Supertourisme’s løbskalender med løb på både danske og udenlandske baner.

Det endelige reglement er fortsat under udarbejdelse, men det virker umiddelbart til at være et spændende og tillokkende setup, som formentligt kan tiltrække både flere deltagere og mere opmærksomhed i medierne.

Foruden Danish Endurance Championship deltager 111’eren også i Classic Race Aarhus’ Youngtimer-klasse i maj 2018.

Syddjurs Racing
facebook.com/syddjursracing


Læs mere om:
  • Henrik Thomsen
  • Lars Vendelbo
  • Rasmus Pedersen
  • 17/10/08 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •