Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Sammenstød kostede Kandborg en god sæsonfinale

DTC 
12/10/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSøndag afrundede Nicolaj Kandborg sin første sæson i DTC. Men sæsonafslutningen gik ikke helt som håbet, da et ellers lovende udgangspunkt fra 13. startposition endte med et stort sammenstød og en hurtig undersøgelse på sygehuset.
 


Lørdagens lovende takter fortsatte desværre ikke om søndagen for Nicolaj Kandborg. Et uheldigt sammenstød i 1. heat satte en stopper for østjydens avancement.
(Foto: Midtjysk-Foto v. Ole Mørk)

DM-Finalen er hvert år en milepæl for enhver kører i dansk motorsport. Mens nogle kører om mesterskabet lige til sidste sving, vil andre gerne blande sig i kampen for at kunne gå på vinterpause med en sidste succes i bagagen. En succes, der er perfekt til at gøre ventetiden på næste sæson lidt nemmere at overskue.

For østjyske Nicolaj Kandborg har 2017-sæsonen på mange måder været et stort skridt opad på karrierestigen. Efter to sæsoner i banesporten fik Nicolaj foden indenfor på den største danske scene, nemlig i Danish Thundersport Championship med et af de største teams - Casper Elgaards STARK Racing / Massive Motorsport.

Debutsæsonen har budt på en række op- og nedture, og med det i bagagen tog en topmotiveret Nicolaj Kandborg til finaleweekenden. Det gav hurtigt pote, for Nicolaj udnyttede en lørdag med masser af regnvejr til at tangere årets bedste kvalifikation:
- Banen var godt fedtet, og det var virkelig svært at få bilens kræfter ned i asfalten. Vi gjorde vores bedste for at få greb i bilen, og det fungerede ret godt, for jeg kørte 13. bedste tid. Det var et fint resultat for mig, forklarer Nicolaj Kandborg.


Lørdag bød på masser af regn, men Nicolaj Kandborg havde god fart i sin racer fra STARK Racing / Massive Motorsport
(Foto: Midtjysk-Foto v. Ole Mørk)

Kaosløb kostede resultaterne
Søndagen bød på tørvejr, og i 1. heat fik Nicolaj straks gang i arbejdet med at omsætte den gode kvalifikation til point:

- Jeg fik en god start i 1. heat og gik hurtigt op på tiendepladsen midt i al balladen. Jeg nåede også videre frem, og lå i kamp om ottendepladsen, der jo er ekstra vigtig i DTC, fordi det giver pole position til det følgende heat, forklarer Nicolaj og fortsætter:

- Midt i kampen er jeg ved at komme under pres fra køreren bag mig, og jeg må gå ind og lukke sporet af. Det betyder også, at jeg er nødt til at køre ud på den beskidte del af banen, så bilen snurrer desværre rundt for mig, hvorefter jeg bliver ramt hårdt af Christer Gislerud. Gislerud kunne intet gøre, for min bil snurrede lige ind foran ham, men det satte desværre en ende for min dag, fortæller Nicolaj Kandborg.

Skaderne viste sig hurtigt at være for store til at få Nicolaj i aktion igen. Udover materielle skader på bilen, slog Nicolaj sig også i sammenstødet, og måtte på hospitalet til et tjek.

- Bilens bagtøj og ramme tog skade, så mekanikerne kunne ikke få den klar igen, og jeg gik fra det med smerter i ryggen. Det viste sig heldigvis hurtigt, at jeg ikke havde nogen skader, men det var en ærgerlig måde at ende sæsonen på, lyder det fra østjyden.


Denne sæson har budt på masser af udfordringer. Det har ikke været let, men jeg glæder mig til at arbejde videre i 2018, forklarer Nicolaj Kandborg.
(Foto: Midtjysk-Foto v. Ole Mørk)

Den uheldige sæsonafslutning har dog ikke fået Nicolaj Kandborg til at miste modet. Faktisk er arbejdet med 2018 allerede i gang:

- Hvis det stod til mig, så satte vi 2018 i gang i næste weekend. Det hele var til mere i den her weekend, men sådan er racing - det lykkes ikke altid. Jeg er dog topmotiveret til arbejdet, der skal i gang nu. Udviklingen har været god på det seneste, og jeg vil gøre mit bedste til at fortsætte den i næste sæson!

KandborgRacing
www.kandborgracing.dk


Læs mere om:
  • Nicolaj Kandborg
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - DTC
  •