Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
11/10/17 

Jan Magnussen og Christina Nielsen skrev dansk motorsportshistorie ved begge at vinde mesterskabet i deres respektive GT-klasser i USA.
Kevin Magnussen hentede VM-points i Japan
Michel Nykjær blev mester i Danish Supertourisme Turbo, for andet år i træk.
 

Siden sidst:

Jan og Christina amerikanske mestre
Jan Magnussen og Christina Nielsen skrev sent lørdag dansk motorsportshistorie ved begge at vinde mesterskabet i deres respektive GT-klasser i USA. Både Jan og Christina har vundet mesterskaber før i det store land, men det er første gang det sker på samme tid, og således er en dobbelt triumf for danske kørere. Det skete i sidste runde af IMSA Weather Tech Sportscar Championship, der under betegnelsen Petit Le Mans blev kørt som et 10-timers løbet på Road Atlanta i Georgia.

Jan Magnussen vandt sammen med sin faste medkører, spanieren Antonio Garcia, mesterskabet i GT LM for General Motors officielle fabriksteam, Corvette Racing. I lørdagens løb kom holdet i mål på andenpladsen i klassen, og det var mere end nok til at vinde kører-, team- og konstruktørmesterskabet.

I klassen GT D gentog Christina Nielsen og italienske Alessandro Balzan den samlede sejr, og har dermed vundet klassen for andet år i træk for Ferrari-teamet Scuderia Corse.
I finaleløbet sluttede holdet på niendepladsen efter en række problemer undervejs.

Også for Michael Christensen blev lørdagens løb en triumf da han sammen med et amerikansk Porsche-team sluttede på andenpladsen i GT D.
Se slutstillingen på imsa.com
Læs også om titlerne på dasu.dk her.

Point til Kevin i Japan
Kevin Magnussen hentede fire vigtige VM-points og høstede masser af roser i Japans Formel 1 Grand Prix, der blev kørt søndag morgen dansk til på Suzuka-banen.
Kevin kom i mål på en hårdt tilkæmpet ottendeplads, og har nu scoret 15 VM points i indeværende sæson for Haas F1
For info, se formula1.com

Michel Nykjær mester igen
For andet år i træk kan Michel Nykjær smykke sig med mesterskabstitlen i Danish Supertourisme Turbo. Det blev klart efter sidste afdeling af serien, der blev afviklet på Padborg Park søndag. Weekendens tre løbsvindere var Mikkel Mac, Kevin Rossel og Nicki Kristensen.
Se supertourismes.dk

Det sker

World Endurance i Japan
For anden weekend i træk afvikles et stort, internationalt mesterskabsløb i Japan. Den kommende weekend gælder det sjette afdeling af World Endurance Championship (WEC), der køres på Fuji Speedway. Fire danskere er som vanlig til start. I LMP 2 skal David Heinemeier Hansson følge op på sidste rundes succes, hvor han og holdkammeraterne hos Rebellion besatte andenpladsen i Mexicos runde af mesterskabet.
I GT Pro har de forsvarende mestre Nicki Thiim/Marco Sørensen fundet farten i deres Aston Martin, og har indledt jagten på konkurrenterne inden de tre resterende afdelinger. I samme klasse starter Michael Christensen sammen med den faste makker Kevin Estre for Porsche.
Løbet afvikles tidlig søndag morgen dansk tid.
Følg med på fiawec.com

Christian Lundgaard og Noah Watt i F4-aktion
Femte afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab køres den kommende weekend på Navarra-banen, og Christian Lundgaard skal forsvare sin føring på 18 points i mesterskabet.
Se f4spain.com

På Paul Ricard-banen i Frankrig deltager Noah Watt i sidste afdeling af det franske Formel 4 mesterskab.
Læs mere på autosportacademy.com