Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Frederikshavn Sæby Autosport høster pokaler i sæsonens Danmarksmesterskab

Diverse 
10/10/17 

FSAS har haft endnu en flot sæson i 2017. I motorsport offroad klasserne Folkerace, Rallycross og Crosskart har klubben ikke mindre end 4 danske mestre, og med 7 ud af 13 mulige podiepladser i danmarksmesterskabet i Rallycross, må sæsonen siges at være godkendt for klubbens kørere.
 

I Folkerace er det ungdommen, der har gjort sig positivt bemærket med en sølvmedalje i U16 til Simon Pedersen samt en sølvmedalje til Emil Karlsson i U18.

I Rallycross har klubben igen i år været dominerende i top 3. I standartklasse 0-1600 gruppe N er alle 3 pladser på podiet besat af FSAS, med Andreas Haven som vinder i sin Peugeot 106 GTI i den ellers Honda dominerede klasse. Anderas har fået tæt kamp af storebror Simon Haven på anden pladsen samt klubkammerat Camilla Trærup, der ender på 3 pladen efter en flot præstation gennem hele sæsonen.

I Super 1600 ender Magnus A Jensen på en flot anden plads. Her beviste Magnus, at race ikke altid handler om at have flest penge, da han med sin hjemmebyggede trykladede Honda gav de betydeligt dyrere biler baghjul på overbevisende vis.

I Super 2000 viser den unge Sæby dreng Daniel Svenningsen igen sit talent ved for 4 gang at blive dansk mester. Talentet er udviklet af klubbens mange erfarne kørere, heriblandt den erfarne kører Jesper Christensen der måtte se sig slået af en af de mange unge mennesker som han har givet tips og tricks. Jesper ender på en flot anden plads.

I rallycrossens største klasse SUPERNATIONAL med biler på over 2000 CCM med op mod 300hk er klubben repræsenteret med en 3 plads. Rasmus Nielsen der har ikke mindre 5 danske mesterskaber på samvittigheden, har valgt at prioritere sin tid på sin søn, men har dog haft overskud til at kører lidt selv. Det rakte til en flot 3 plads.

Sønnen Jonas Nielsen må siges at have benzin i blodet. Både mor og far har brugt det meste af deres barndom på Ørnedalsbanen. Jonas har bevist i en alder af blot 7 år, at have familiens talent. Han vandt DM i crosskart mini. Crosskart mini kan man begynde at kører det år men fylder 6 år og er en Boggi bil med en 50ccm motor.

Team kammeraten Mads "Panik" Pedersen har kun kørt 2 sæsoner i crosskart 650 ccm, begge år udmærkede Mads sig ved at blive Dansk mester. 650 ccm klassen er den største klasse indenfor crosskart.

Den ellers stærkt kørende Casper B Larsen har haft en udfordrende sæson med mange uheld, alligevel har han kæmpet sig til DM bronze i Croskart 250 CCM.

De mange talenter i klubben anses også blandt konkurrenterne som gode kammerater da 3 ud af 4 mulige fair fighter pokaler blev tildelt klubbens medlemmer:
Gruppe N : Simon Haven
Super 1600: Peter Morgan Jensen
Super 2000: Jesper Christensen.


Det er nok ikke forbigået manges opmærksomhed, at lejemålet for Ørnedalsbanen er opsagt ved udgangen af 2020.

Klubben har nedsat en arbejdsgruppe, der kun arbejder på at finde et nyt sted at etablere et nyt motorsports anlæg.

Alt det hårde frivillige arbejde har båret frugt. Klubben er i dialog med en lodsejer, der gerne vil leje sin jord ud til formålet. Klubben har dog mødt nogle politiske udfordringer, da klubben mangler accept fra Frederikshavn kommune til projektet. Det syntes at være svært.

Klubben kæmper dog videre i ægte motorsports ånd for at finde et sted at udvikle de mange talenter som vi har.

Afviklingen af motorsportsløb med deltagere fra hele Danmark og Norden skaber stor positiv omtale af lokalområdet, og en ikke uvæsentlig omsætning til de lokale virksomheder.

Frederikshavn Sæby Autosport