Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

En hård omgang for Perfection Racing

12 Hours 
08/10/17 

De sidste 9 timer af 12 timers løbet på Spa Francorchamps blev en hård omgang for de to Perfection Racing kørere, Claus og Michael Klostermann. Hårdt for Michael, fordi han ikke var blevet helt frisk efter han fik det skidt i bilen i går og hårdt for Claus, fordi han derfor hele tiden måtte være parat til at springe i bilen.
 

Teamet fik en god start på dagen og i løbet af de første timer fik man kørt sig op fra en startplacering som nr. 24 til en 15. plads, da det gik bedst. Men det stod hurtigt klart, at Michael ikke kunne holde til at køre så lange stints, som bilen kunne tankes til. Det blev derfor en udfordring at finde tidspunkter at få tilrettelagt kørerskift, tankning og dækskift så det hele passede bedst muligt sammen.


Solskin og truende himmel - Sådan er Spa
(Foto: Henning Smed)

Det var dog en udfordring, som man delte med de andre teams, for ganske som i går satte det omskiftelige vejr alle på prøve. Det var vådt fra morgenen, men efter det havde regnet stille hele formiddagen klarede det op i nogle timer og banen tørrede næsten helt op - blot for at det så virkelig begyndte at styrte ned et par timer før afslutningen, så alle måtte tilbage på regndæk igen.

På trods af de vanskelige forhold skete der ikke mange uheld og hele 40 ud af de 48 startende biler var stadig kørende efter de 12 timer. Her i blandt Perfection Racing, som fik Ginettaen i mål som nummer 21 generelt. I klassen blev det til en 8 plads.


Spa Francorchamps er en fantastisk bane og en stor oplevelse for kørerne
(Foto: Henning Smed)

Og selv om Claus kom op på at køre lidt over 7 af de 12 timer, så var han slet ikke klar til at få målflaget. "Det var fedt! Bilen er så god at køre i, så det var helt fint, at jeg fik lov til at køre så meget," spøgte han, da han var kravlet ud af bilen for sidste gang.

Det var ikke et løb, der gik som teamet havde drømt om. Men et lyspunkt var, at Ginettaen har vist sig at være rigtig god at køre i. Michael Klostermann var enig med sin bror i vurderingen af bilen. "Den kører fantastisk - der er virkelig noget at arbejde videre med," fastslog han. Det var teamets første store løb med bilen og at få slået fast, at den dur til noget er ikke så ringe et udbytte at tage med hjem.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Claus Klostermann
  • Michael Klostermann
  • Perfection Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 08/10/17 - Spa-Francorchamps - 12 Hours
  •