Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen tog tre mesterskaber på Road Atlanta

SportsCar
Championship 

08/10/17 

Efter at have sikret sig kørernes mesterskab i WeatherTech SportsCar Championship, tog Jan Magnussen og Antonio Garcia søndag nat dansk tid også teammesterskabet og konstruktørernes mesterskab i den berømte amerikanske sportsvognsserie.
 

Tre mesterskaber var hvad Jan Magnussen og Antonio Garcia sikrede sig, da de natten mellem lørdag og søndag dansk tid kørte i mål på en andenplads i den 10 timer lange sæsonfinale i WeatherTech SportsCar Championship, Petit Le Mans.


(Foto: Richard Prince)

– Det har været en benhård sæson, hvor vi hele tiden har været udfordret på performance, og hvor vi weekend efter weekend har måttet arbejde ekstremt hårdt med strategierne for at skabe resultater. Det gør det bestemt ikke mindre fantastisk at stå her til sæsonfinalen med tre mesterskaber i hus. Jeg er stolt af at vinde den amerikanske titel for tredje gang i min karriere, men jeg endnu mere beæret over at være med til at sikre Corvette Racing et teammesterskab og Chevrolet et konstruktørmesterskab.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen og Antonio Garcia fik til det 10 timer lange finaleløb hjælp af tyske Mike Rockenfeller, og alle tre kørere nåede i hver deres stint at bringe den gule Corvette C7.R frem til en føring i GTLM-klassen. Den tætte kamp, hvor størstedelen af de ni biler sjældent var adskilt af mere end 30 sekunder, gav spænding på tribuner og i pitlane. Den sidste halve time endte med at blive en neglebidende session, hvor Antonio Garcia kæmpede en brav kamp for at sætte kløerne i den førende BMW i håbet om at veksle andenpladsen til en sejr. Spanieren sluttede bare ét sekund efter den vindende bil.

– Det var et nervepirrende ræs fra start til slut. GTLM-feltet var enormt tæt, og seks forskellige biler nåede at have føringen i løbet. Jeg ved, at Antonio gjorde alt, hvad han kunne for at komme forbi. Helt til sidste omgang troede han på, at vi kunne vinde, og dét er netop filosofien hos Corvette Racing. Aldrig at give op.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen: En fælles indsats
Det amerikanske motorsportsteam med hjemmeadresse i Detroit, Michigan, demonstrerede igen hvordan effektivt arbejde i pitlane kan ændre på stillingen, da de sendte Antonio Garcia direkte ud foran rivalerne fra Ford i løbets sidste pitstop. En præstation, som var afgørende i forhold til konstruktørmesterskabet, hvor mærket med den blå oval var de største konkurrenter.


(Foto: Richard Prince)

– Alle hos Corvette Racing, fra ingeniører til mekanikere, har en andel i det, som skete i dag. Det kræver meget mere end en hurtig bil, hvis du skal vinde et mesterskab. Det synes jeg, vi har demonstreret i år. Vi har ikke været de hurtigste. Men vi har vundet løb, som vi ikke burde have vundet, og vi har fået mere ud af dårlige weekender, end vi turde håbe. Det er en fælles indsats, og det fejrer vi i dag.

Med sejrene på Sebring, Circuit Of The Americas, Virginia International Raceway og Laguna Seca har Jan Magnussen og Antonio Garcia sammen med Corvette Racing vundet fire ud af sæsonens 11 løb i WeatherTech SportsCar Championship. Til 12-timersløbet på Sebring fik duoen også hjælp af Mike Rockenfeller.


(Foto: Richard Prince)

Mens Jan Magnussen tog mesterskabet i GTLM-klassen, sikrede den danske kollega Christina Nielsen sit mesterskab i GTD-klassen, hvor hun sammen med Alessandro Balzan kørte en Ferrari 488 GT3 for Scuderia Corsa. En tredje dansker, Porsche-køreren Michael Christensen, sluttede på en andenplads i Petit Le Mans, hvor han stillede op i en Porsche 911 GT3 R sammen med amerikanske Team Alegra.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 07/10/17 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •