Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen vinder mesterskab for andet år i træk

SportsCar
Championship 

08/10/17 

Sidste år skrev Christina Nielsen motorsportshistorie, da hun blev den først kvinde, der vandt et stort internationalt sportsvognsmesterskab. Natten til søndag dansk tid gentog hun så triumfen, da hun sammen med holdkammerat Alessandro Balzan igen kunne lade sig kåre som vinder af det prestigefyldte amerikanske IMSA mesterskab, endda i seriens klart største klasse GTD med 17 sportsvogne til start.
 

Mesterskabet kom i hus ved IMSA sæsonafslutningen, 10 timers løbet Petit Le Mans. Løbet blev dog langt fra en succes for Scuderia Corsas Ferrari 488 GT3 som Christina Nielsen deler med Alessandro Balzan og tredjekøreren til dette løb Matteo Cressoni. Cressoni startede løbet i bilen efter at have taget pole position i kvalifikationen, men efter kun tyve minutters kørsel blev han involveret i et sammenstød. Sammenstødet affødte yderligere to straffe, så teamet røg i alt fire omgange bagud. To omgange blev indhentet, men efter fire timers kørsel knækkede en trækaksel. Det kostede tæt ved en halv time i pit og dermed var teamet ude af kampen om topplaceringer og efter de ti timers acerløb kunne de køre Ferrarien i mål på en niendeplads i GTD klassen.


Christina Nielsen fra en tur på podiet efter løbet på Laguna Seca tidligere i år

Heldigvis for Christina Nielsen og Alessandro Balzan betød placeringen ikke noget for mesterskabet, da de forud for løbet havde kørt en forrygende sæsone med syv podieplaceringer, heraf en sejr. Dermed skulle de blot fuldføre en enkelt omgang for at have scoret nok point til at være sikre på mesterskabet.

Det var en glad Christina Nielsen, der dermed kunne lade sig hylde som mester for andet år i træk.

”Det føles helt uvirkeligt, at have vundet mesterskabet to år i træk og særligt i år, med alle de stærke fabriksteam, der er kommet ind i klassen” sagde en glad Christina Nielsen efter løbet. ” Så jeg er utrolig glad og stolt over at få endnu et mesterskab. Løbet i dag var noget møg. Men heldigvis har vi kørt nogle fantastiske løb i løbet af sæsonen, som har givet os mesterskabet. Jeg ved endnu ikke, hvad fremtiden kommer til at bringe, men jeg ved, at jeg ikke kommer til at køre hos Scuderia Corsa. Så i aften skal vi feste og så må jeg efterfølgende se, hvad fremtiden bringer”.


Christina Nielsen ved fejringen af sidste års mesterskab

Der var flere danske triumfer ved Petit Le Mans. Jan Magnussen og Antonio Garcia vandt mesterskabet i GTLM klassen og fik en flot afslutning med en andenplads i løbet, kun et sekund efter den vindende BMW.
Michael Christensen kørte sin Porsche 911 GT3 i mål på en flot andenplads i GTD klassen tolv sekunder efter den vindende Audi.

www.christinanielsenracing.com

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Road Atlanta
  • 07/10/17 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •