Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton vinder, Vettel udgår

Formel 1 
08/10/17 

Englænderen nærmer sig VM titlen
At manden på pole vandt et løb, er ikke noget, der kan være særligt overraskende. Måden - at føre fra start til slut - er der heller ikke megen nyhedsværdi i. Men at Ferrari endnu engang spændte ben for sig selv er egentlig også meget mere afgørende for VM, end Hamiltons sejr er.
 

Hvis alt havde været som det er, når F1 er allermest kedelig, så havde Hamilton vundet dagens løb foran Sebastian Vettel. Dermed ville han have udbygget sit VM forspring med syv point. Men nu var dagens løb på Suzaka ikke F1, når det er allermest kedeligt. Noget af det interessante var at der så ud til at være tæt kamp på de første ti meter mellem Hamilton og Vettel. Det virkede også lovende da Verstappen på vej rundt på første omgang gik til angreb på Vettel - og kom forbi. Det kunne blive en spændende eftermiddag.

Men træerne voksede ikke ind i himlen. Så spændende blev det nu heller ikke. Andre biler spadserede forbi Vettel, der meldte til pitten at han havde problemer med motoren. Efter få omgang måtte han i pit og sagde dermed pænt farvel til både løbet og sikkert til de fleste chancer for VM. Nu skal Hamilton spænde ben for sig selv et par gange, for at der bliver spænding igen.

Den anden Ferrari, den med Raikkonen var også kommet i problemer. I en duel med Hülkenberg havde Raikkonen været ude på græsset og mistede der en hel flok placeringer. Så han skulle bruge resten af dagen på at køre sig frem til 5. pladsen. Det gik nu egentlig rimelig hurtigt med at komme frem til den placering - men så var der åbenbart heller ikke mere i den bil.

Verstappen holdt fast i 2. pladsen. Mod slutningen halede han snøren til Hamilton kraftigt ind, men hvad der et øjeblik lignede spændende afslutning blev i stedet lidt en fuser, da både Hamilton og Verstappen skulle forbi kampen om 10. pladsen der blev udkæmpet mellem Massa og Alonso. Det gav Hamilton et hul, som Verstappen ikke kunne indhente og så var der ikke mere i den potentielle duel.

Ricciardo kæmpede med Bottas om 3. pladsen - og vandt. Finnen havde en middelmådig japansk eftermiddag og bør ikke være helt tilfreds med sin egen præstation. Han skal til at grave dybere i sig selv. Hvis han ikke igen kan presse Hamilton er der i virkeligheden ikke meget Mercedes kan bruge ham til.

Efter Raikkonen kom de to Force India biler med Esteban Ocon forrest. Franskmanden lagde ellers hårdt ud og lå et stykke tid i starten på 3. pladsen. Men sportens problem er den store forskel i bilernes præstationer - det er dybest set ikke muligt for at team som Force India, der ellers har den fjerde bedste bil, at yde kvalificeret modstand mod de tre store.

Perez øffede lidt over sin holdkammerat. Hvor de tidligere har haft et par sammenstød, blev det i dag bare ved øfferiet. Perez mente mod slutningen at han var hurtigere. Problemet var bare, at der ikke var nogen foran Ocon, som han kunne bruge sin hurtighed på. Så han måtte pænt blive på sin 7. plads.

På 8. og 9. pladsen kom Haas bilerne. Efter en række skuffende løb kom det amerikanske team igen i pointene. Magnussen havde hele løbet igennem overhånden overfor sin rutinerede franske holdkammerat. Da de lå bag Massa mente Grosjean ellers at han skulle have muligheden for at overtage den kamp. Men det fik han ikke, og Magnussen satte et angreb ind for enden af langsiden og pressede sig forbi Massa, der måtte så langt ud, at også Grosjean kom forbi.

Der var en SC og to virtuelle SC perioder. Det første var da Sainz knaldede i barrieren tidligt i løbet. Dermed sluttede spanierens tid hos Torro Rosso. Allerde i Texas er han ny mand hos Renault. Den anden episode var Ericsson der også ramlede sammen med en barriere, mens Stroll mod slutningen af løbet fik problemer med sin bil, rutchede igennem en sandkasse og var lige ved at pille en Red Bull af banen, inden han parkerede raceren i vejkanten.

Renault var også lidt i fokus. Med en lidt alternativ taktik, med meget sene pitstops, som gjorde at både Hülkenberg og Palmer længe kørte rundt i pointene. Feltet var dog for samlet til at de kunne blive i pointene efter deres stop. Hülkenberg kom ud lige bag gruppen bag Massa og virkede til at relativt let kunne komme forbi dem alle, med sin nye friske dæk. Men Grosjean afviste ham for enden af langsiden - og så ville tyskerens DRS ikke lukke igen. Så han måtte i pit, hvor de trak ham ud af løbet.

Med 59 points forspring og fire løb tilbage, er VM titlen næsten havnet hos Hamilton. Når man er i den position at man kan lade sin konkurrent vinde og bare slutte bag ham, og stadig vinde VM, så har man en matchbold. Hvis Vettel skal være verdensmester, skal Hamilton tabe titlen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Suzuka
  • 08/10/17 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •