Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Triumf i Atlanta: Jan Magnussen sikrer sig stort amerikansk mesterskab

SportsCar
Championship 

07/10/17 

Jan Magnussen har for tredje gang i karrieren sikret sig mesterskabet i den store amerikanske sportsvognsserie for Corvette Racing.
Jan Magnussen har sammen med sin spanske teamkammerat hos Corvette Racing, Antonio Garcia, sikret sig kørernes titel i det prestigefulde amerikanske sportsvognsmesterskab, WeatherTech SportsCar Championship. Det skete allerede kort efter det 10 timer lange Petit Le Mans blev flaget grønt på Road Atlanta lørdag eftermiddag dansk tid.
 

– Det er så fantastisk stort! Og jeg er så glad på hele teamets vegne. Det har været en udfordrende sæson, hvor vi ofte har været nødsaget til at få det bedste ud af nogle rigtig hårde weekender. Ved hjælp af strategi har vi kunnet overpræstere de tidspunkter, hvor det har været hårdest, og samtidig har vi vundet de løb, hvor vi har haft muligheden lyder det fra Jan Magnussen direkte fra pitlane på Road Atlanta.


(Foto: Richard Prince)

– Siden jeg kørte mit første løb i den amerikanske Le Mans-serie i 1999 har serien udviklet sig til en af de hårdeste sportsvognsserier i verden med deltagelse af alle de store bilmærker og de dygtigste kørere. At få lov at tage titlen i Amerikas førende sportsvogn, Corvetten, foran de mest dedikerede amerikanske fans, du kan forestille, er en kæmpe ære for mig, lyder det fra Jan Magnussen.

Den firedobbelte Le Mans-vinder og nu tredobbelte amerikanske mester kørte sit første løb i den amerikanske Le Mans-serie for Corvette Racing i 2004. Karrieren i det amerikanske land startede imidlertid hos Panoz Motorsports i 1999, hvor Magnussen var ansat frem til 2002, hvorefter han kørte en sæson for Prodrive-teamet i en Ferrari – et job, han gjorde så godt, at Corvette Racing hyrede ham til udvalgte løb følgende sæson, deriblandt 24-timers Le Mans.

Jan Magnussen: Det er mesterskaberne, vi kæmper for
I årets udgave af WeatherTech SportsCar Championship – den amerikanske version af World Endurance Championship – var Jan Magnussen og Antonio Garcia så langt foran på point, at duoen blot behøvede at køre deres gule Corvette C7.R forbi det grønne flag til sæsonens sidste løb på Road Atlanta for at sikre sig mesterskabet.

– Jeg har været ansat 14 år hos Corvette Racing. Det er lang tid i et moderne job. Og det er en evighed i motorsporten. Men det er et fantastisk team med nogle utroligt dedikerede mennesker, og takket være en gigant som General Motors har jeg været med til at udvikle nogle af de fedeste racerbiler og vundet en masse vilde sejre. Men det er mesterskaberne, vi kæmper for. Og med kørernes mesterskab og teammesterskabet i hus, er vi endnu ikke færdige. Vi har stadig nogle timer tilbage at kæmpe for konstruktørmesterskabet.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen er netop nu i kamp for sæsonens sidste sejr i det 10 timer lange Petit Le Mans, som flagedes grønt lørdag kl. 17.05 dansk tid. Med sig har han sin faste medkører, spanske Antonio Garcia, og tyske Mike Rockenfeller. Trioen startede løbet på en andenplads i løbet, som kan livestreames på IMSA-seriens eget website, www.imsa.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 07/10/17 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •