Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

Danskerne i de første 3 timer til 12h Spa Francorchamps

12 Hours 
07/10/17 

Det har været en begivenhedsrig start på 12 Spa Francorchamps. Regnvejr - tørvejr - faktisk så meget tørvejr at tanken om slicks kom i sving - og så regnvejr igen. Der har været mange muligheder for at spille sine kort rigtigt - og lige så mange for at gøre det forkert!
Ser vi på bilerne med dansk islæt er der generelt gået rigtig godt og flere af dem ligger rigtig godt til i deres klasser og enkelte også generelt.
 

Højest placeret finder vi Seat Leon #155 med Kristian Jepsen og Jan Sørensen. De var et af de hold, som skiftede til slicks og det må man sige, de fik godt udbytte af. Generelt er de nummer 5 og i TCR-klassen ligger de på en 3. plads.


Kristian Jepsen og Jan Sørensen
(Foto: Henning Smed)

De er skarpt forfulgt af Holmgaard Motorsport med Jonas Holmgaard og Magnus Holmgaard i Seat Leon #102. De er på 4. pladsen i TCR-klassen og generelt nummer 7 efter en dag, hvor det hele bare flaskede sig.


Jonas Holmgaard og Magnus Holmgaard
(Foto: Henning Smed)

Kigger vi videre ned af listen finder vi som næste mand Benny Simonsen som en generel nummer 9 og 6'er i TCR-klassen.


Benny Simonsen, #216
(Foto: Henning Smed)

2 placeringer længere nede som nummer 11 og 5'er i SP3-GT4 ligger Patrik Mathiesen i Ginetta G55 #178. Han har haft en god dag - dog med en lille afkørsel uden skader - og teamet kører efter en podieplacering i det generelle mesterskab. Umiddelbart ser det godt ud, da det ikke er gået lige så godt for deres nærmeste konkurrenter.


Patrik Mathiesen, #178
(Foto: Henning Smed)

Så hopper vi et stykke ned ad listen til plads nummer 24, hvor Perfection Racings Ginetta G55 #239 med Claus og Michael Klostermann befinder sig. Teamet har haft en turbulent dag med en syg kører, en bil som pludselig gik ud - men vågnede op igen og et par små afkørsler oveni. I SP3-GT4 klassen har det rakt til en 9. plads.


Claus og Michael Klostermann
(Foto: Henning Smed)

På en 30. plads har vi Team Sally Racing, som har gjort det rigtig godt med deres Renault Clio #52 med Martin Sally Pedersen, Mads Christensen og Steffan Jusjong. De startede på pole position i deres klasse A2 og der er de stadig. Sådan!


Martin Sally Pedersen, Mads Christensen og Steffan Jusjong
(Foto: Henning Smed)

Lige efter som nummer 31 følger United Project Motorsport med Dennis Nymand, Kenneth Londal Pedersen, Michael Skipper og Michael Vesthave i BMW M3 #187. De var en overgang langt fremme i deres klasse A3, men efter 3 timer ligger de på en 7. plads i klassen. Der er dog ikke ret langt op til de 3 nærmeste foran i klassen, så der er noget at køre efter.


Dennis Nymand, Kenneth Londal Pedersen, Michael Skipper og Michael Vesthave
(Foto: Henning Smed)

Som nummer 32 og nummer 13 i TCR-klassen har vi igen Benny Simonsen - denne gang i Seat Leon #218. Benny fortalte inden starten, at denne bil var den sekundære af de to, som han kører i - og det må man nok sige, at han har ret i.


og Benny Simonsen igen, #218
(Foto: Henning Smed)

Endelig har vi som nummer 40 og 4'er i A2-klassen Dan Agro Racing med Søren Jønsson, Lars Mogensen og Henrik Sørensen ombord i Renault Clio #185. De har 3'eren i klassen i sigtet kort foran sig, så også her er der noget at jage i morgen.


Søren Jønsson, Lars Mogensen og Henrik Sørensen
(Foto: Henning Smed)

9 timer ligger forude i morgen og indtil videre har danskerne klaret sig godt. Det bliver spændende at se fortsættelsen.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 08/10/17 - Spa-Francorchamps - 12 Hours
  •