Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

Danskerne til Spa 12h

12 Hours 
06/10/17 

Der er mange danskere på banen til 12 timers løbet på Spa Francorchamps. Hele 18 kørere fordelt på 9 biler. Slet ikke så dårligt ud af et felt på 51 biler.
Henning Smed har sendt os en oversigt samt billeder af de deltagende danskere.
 


Patrik Mathiesen, Ginetta G55 #178
(Foto: Henning Smed)

I klassen SP3-GT4 er der danskere i to biler - som begge er Ginetta G55. Patrik Mathiesen kører for det engelske CWS team i #178, mens danske Perfection Racing har brødrene Claus og Michael Klostermann i deres Ginetta #239. Efter kvalifikationen er det Patrik, som har det bedste udgangspunkt med en 10. plads i klassen, mens Claus og Michael kvalificerede sig som nummer 12.


Claus og Michael Klostermann, Ginetta G55 #239
(Foto: Henning Smed)

I TCR-klassen er der dansk repræsentation i 4 biler, men kun en af dem er anmeldt af et dansk team. Det er Holmgaard Motorsport som har Jonas og Magnus Holmgaard i deres Seat Leon #102. De har kvalificeret sig som nummer 11 i klassen.


Jonas og Magnus Holmgaard, Seat Leon #10
(Foto: Henning Smed)

Også i en Seat Leon finder vi Kristian Jepsen og Jan Sørensen, som deler en bil fra hollandske Bas Koeten Racing. De har kvalificeret sig på en 5. plads.


Kristian Jepsen og Jan Sørensen, Seat Leon
(Foto: Henning Smed)

Og så har vi Benny Simonsen, som skal køre i to biler. Ja, muligvis endda tre, fortæller han selv. Planen er, at han primært skal koncentrere sig om Seat Leon #216 fra Modena Motorsport, men derudover skal han også køre i #218 fra det samme team - og muligvis også i #217 alt efter, hvordan løbet udvikler sig. Han kan blive en travl mand. Han har det bedste udgangspunkt med #216 som er kvalificeret på en 4. plads, mens #218 kom ind på 13. pladsen.


Benny Simonsen, Seat Leon #216
(Foto: Henning Smed)


Benny Simonsen, Seat Leon #218
(Foto: Henning Smed)

Så går vi til klasse A3, hvor der er et enkelt dansk team, United Project Motorsport, i en BMW M3 #187. I den sidder kørerne Dennis Nymand, Kenneth Londal Pedersen, Michael Skipper og Michael Vesthave og de har kvalificeret sig som nummer 7 i klassen.


Dennis Nymand, Kenneth Londal Pedersen, Michael Skipper og Michael Vesthave, BMW M3 #187
(Foto: Henning Smed)

I klasse A2 finder vi så det danske hold med det bedste udgangspunkt efter kvalifikationen. Det er Team Sally Racing, som satte deres Renault Clio #52 på pole position i klassen. Det gjorde de med kørerne Martin Sally Pedersen, Mads Christensen og Steffan Jusjong.


Team Sally Racing, Renault Clio #52
(Foto: Henning Smed)

I denne klasse kører også Dan Agro Racing med kørerne Søren Jønsson, Lars Mogensen og Henrik Sørensen i endnu en Renault Clio #185. De er kvalificeret som nummer 5 i klassen.


Søren Jønsson, Lars Mogensen og Henrik Sørensen, Renault Clio #185
(Foto: Henning Smed)

Forud for løbet fører Team Sally Racing og Team CWS med Patrik Mathiesen deres respektive klasser og Team CWS ligger også med en chance for at vinde det generelle mesterskab.

Henning Smed


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 08/10/17 - Spa-Francorchamps - 12 Hours
  •