Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Omotorsport sæsonen er kommet i mål

1600 Challenge 
06/10/17 

Efter en lang sæson nåede Omotorsport og Brian Johannesen målstregen.
På FDM Jyllandsringen blev den 8. afdeling af Yokohama 1600 Challenge kørt og her skulle teamet fra Låsby forsøge at forbedre bronzemedaljerne fra de to seneste sæsoners DIF Danmarksmesterskaber.
 

Der blev ændret drastisk på opsætningen af bilen i forhold til tidligere på sæsonen, da Brian følte at der var mere at hente, hvis den kunne køre en lille smule bedre.

Derfor var det med sommerfugle i maven, at han kørte på banen til den første træning lørdag formiddag. Uheldigvis kom der Safety Car med det samme, da en af konkurrenterne var kørt i sandkassen. Men så blev der lidt ekstra tid til at få godt med varme i dækkene, så der kunne angribes, når der blev givet grønt flag igen.


(Foto: JJ Media)

Det blev til tre hurtige omgange inden at en regnbyge drev ind over banen og umuliggjorde enhver forbedring. I stedet blev der mulighed for lige at prøve nogle omgange på regnvejrsdæk. Derfor var det meget svært at få et definitivt indtryk af ændringerne i opsætningen, men det første indtryk var positivt.

To timer senere var det tid til kvalifikationen. Der blev virkelig givet gas gennem hele feltet, og alle kørere gennem feltet ydede maksimalt. I midterfeltet var tiderne utroligt tætte, og Top 11 var blot adskilt af 1,2 sekund. Uheldigvis rakte det kun til en 10. plads – men med den bedste tid som han havde kørt i kvalifikationen på FDM Jyllandsringen i år.

Men der var jo ikke andet at gøre end at angribe i søndagens to løb.


(Foto: JJ Media)

Brian Johannesen lavede en af sine sædvanligt gode starter og snuppede de to første pladser allerede på første omgang. Han var en del af en gruppe på 7 kørere, der kørte kofanger mod kofanger, og byttede plads adskillige gange. Det var med at holde tungen lige i munden, men der blev kørt noget super fedt racerløb, som også publikum på banen og ikke mindst tv seerne på TV2 Sport kunne nyde.

Den hvide og orange Suzuki Swift Sport med nummer 66 i sideruden sluttede på en fin 8. plads, hvilket gav Pole Position til heat 2.

Til sæsonens allersidste løb skulle den derfor have max gas gennem alle 15 minutter plus en omgang.

Brian fik en flyvende start og havde et pænt forspring til forfølgerne. De tre hurtigste kørere fra søndagens første løb kørte i en helt anden liga, så der var ikke så meget at stille op, da de kom blæsende forbi. Men en rigtig fin 4. plads blev kørt hjem, og selv om det kunne have været rart med en pokal, var det faktisk en ret god afslutning på sæsonen.


(Foto: JJ Media)

Reglerne i Yokohama 1600 Challenge siger at man skulle smide de to dårligste resultater i løbet året væk. Lige netop den regel har i de to foregående sæsoner drillet Brian Johannesen – og i år skulle desværre blive alle gode gange tre. I 2015 var han den mest pointscorende af alle, i 2016 var han den med næstflest point i løbet af sæsonen – og i 2017 var han den bedstplacerede kører i mesterskabet, der havde gennemført alle sæsonens løb. Som sæsonens næstmest scorende kører, var det derfor bittert at se 2 kørere smutte forbi, da Omotorsport køreren skulle fjerne hele 26 point fra pointregnskabet.

En sæson med udelukkende top 8 resultater var det en lidt kedelig afslutning på sæsonen – men selv om det blev til en 5. plads, var der blot 6 point optil andenpladsen i mesterskabet.

Så man må vist bare sige at marginalerne ikke var på Brians side i år.


(Foto: JJ Media)

Omotorsport vil gerne sende en tak til alle de sponsorer, familie, venner og alle andre som har støttet teamet før, under og efter sæsonen. Jeres støtte har været uvurderlig.

Efter en hård afslutning på sæsonen, vil teamet nu tage en slapper og lade roen falde sig. Herefter vil planerne for 2018 blive offentliggjort.

Vi glæder os til at se jer alle sammen ude på banerne igen til foråret.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Jyllandsringen
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •