Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen på vej mod sit tredje amerikanske mesterskab

SportsCar
Championship 

05/10/17 

Jan Magnussen kan med al sandsynlighed kalde sig amerikansk mester, når det 10 timer lange finaleløb i den amerikanske WeatherTech SportsCar Championship flages af natten mellem lørdag og søndag dansk tid.
 

Jan Magnussen kan for tredje gang i karrieren sikre sig et amerikansk GT-mesterskab for Corvette Racing, når det 10 timer lange Petit Le Mans den kommende weekend afslutter 2017-sæsonen i WeatherTech SportsCar Championship. Faktisk behøver danskeren og hans spanske makker, Antonio Garcia, blot stille til start i finaleløbet for at sikre sig de krævede point.


(Foto: Richard Prince)

– Det er stadig svært at tro på, at vi er så tæt på mål. Det har været en fantastisk sæson, og vi har stadig en del arbejde foran os, hvis vi skal sikre os konstruktørmesterskabet for Chevrolet. Ingen hos Corvette Racing tager noget som helst for givet, og et løb som Petit Le Mans kræver som altid maksimal fokus og forberedelse, hvis man skal have den mindste chance for at vinde, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Det 10 timer lange finaleløb på den godt fire kilometer lange Road Atlanta flages grønt lørdag kl. 11.10 lokal tid og slutter i aftenmørket kl. 21.10. Road Atlanta er ikke noget ukendt sted for Jan Magnussen, da banen blev brugt som fast testbane for Panoz Motorsports, som var Magnussens arbejdsgiver fra 1999 til 2002, og Road Atlanta har hvert år været på kalenderen i det amerikanske sportsvognsmesterskab.

– Igen i år stiller vi til start med et stærkt kørersetup, hvor vi foruden Antonio og mig selv har Mike Rockenfeller med i bilen. Mike spillede en afgørende rolle, da vi vandt 12-timersløbet på Sebring tidligere på året. Hele sæsonen igennem har vi performet på allerhøjeste niveau uden at lave fejltagelser, og en præstation af samme kvalitet skulle være nok til at sikre os de mesterskaber, vi allesammen kæmper for.

Den 33-årige Mike 'Rocky' Rockenfeller har flere store bedrifter på sit CV og har blandt andet vundet det tyske standardvognsmesterskab, DTM, samt 24-timers Le Mans, begge gange for Audi, ligesom han også har vundet 24-timersløbet på Daytona. Tyskeren skal i weekenden hjælpe Corvette-duoen med at vinde deres andet fælles mesterskab. Garcia og Magnussen vandt også GT-mesterskabet i den sidste udgave af American Le Mans Series i 2013.


(Foto: Richard Prince)

Kan vinde tre mesterskaber i weekenden
Jan Magnussen og Antonio Garcia fører kørernes mesterskab i GTLM-klassen med 274 point foran BMW-kørerne Alexander Sims og Bill Auberlein med 258 point. Så længe Magnussen og Garcia stiller til start i løbet og kører forbi det grønne flag, vil Corvette-duoen sikre sig de point, det kræves, for at rivalerne ikke kan indhente dem – både i kørernes mesterskab og i teammesterskabet.

I konstruktørmesterskabet er kampen noget tættere, og her fører Chevrolet med 288 point foran Ford med 286. Hvis løbet vindes af en andet mærke end Ford, skal blot en af de gule Corvetter slutte på en fjerdeplads eller højere for at sikre mesterskabet.


(Foto: Richard Prince)

Også Christina Nielsen kæmper for at sikre sig mesterskabet på Road Atlanta sammen med sin Ferrari-makker, italienske Alessandro Balzan. Nielsen er forsvarende mester i GTD-klassen, og hun får kamp til stregen af danske Michael Christensen, som stiller op i en Porsche 911 for Alegra Motorsports – det samme team, som han hjalp til at vinde årets 24-timersløb på Daytona.

Det 10 timer lange løb skydes i dang lørdag kl. 17.10 dansk tid og kan livestreames på IMSA-seriens eget website, www.imsa.com.

Tidsplan - Road Atlanta

Torsdag 5. oktober
Kl. 11.10 (17.10) – Træning #1 (60 min)
Kl. 15.15 (21.15) – Træning #2 (60 min)
Kl. 19.30 (01.30) – Træning #3 (90 min)

Fredag 6. oktober
Kl. 11.40 (17.40) – Træning #4 (60 min)
Kl. 16.45 (00.45) – Kvalifikation (15 min)

Lørdag 7. oktober
Kl. 08.30 (08.50) Warm Up (20 min)
Kl. 11.05 (17.05) – Race (10 timer)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 07/10/17 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •