Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Nu skal de to mestre findes i OK Mobil 1 Legend Car Cup

Legends Cup 
06/10/17 

- Seks kørere er i kamp om to titler på Padborg Park
Der har aldrig været nogen tvivl om, at OK Mobil 1 Legend Car Cuppen er Danmarks sjoveste racerklasse. De små kopier i fem-ottendedels-størrelse af amerikanerbiler fra trediverne leverer hver gang masser af godt race med stribevis af flotte overhalinger og spændende situationer.
 

I weekenden slutter sæsonen. Det sker, hvor den startede tilbage i april, nemlig på Padborg Park, hvor FTZ Supertourisme Finalen afvikles. Her skal årets sidste løb køres på søndag, og der er meget på spil i klassen. For det er faktisk hele to mestre, der denne weekend skal findes. I OK Mobil 1 Legend Car Cuppen er der dels et generelt mesterskab, dels et mesterskab for oldboys-kørere.


Danmarks sjoveste racerklasse afslutter søndag årets sæson på Padborg Park
(Foto: Henning Smed)

Til finalen har tre kørere muligheden for at blive mestre i divisioner, hvor alle kørere kan tilmelde sig uanset alder. De tre kandidater er Jonas Svensson, Rønde, Kasper Bruun, Ribe, og Michael Søvang Christensen, Grindsted, og her er sidstnævnte i den grad outsider. Han skal nemlig være bedst i træningen og vinde alle tre løb, mens han skal håbe på, at d’herrer Svensson og Bruun totalskader deres biler under træningen, hvis han skal blive mester. Alligevel er hans indsats flot. Det er nemlig hans første sæson i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen!

Kampen står derfor reelt mellem Jonas Svensson og Kasper Bruun. De har henholdsvis 602 og 535 point, men afstanden reduceres noget, når de to dårligste resultater skal fjernes, sådan som reglementet foreskriver. Så er der kun 40 point mellem dem.

Men også blandt kørerne over 40 år er der et regnskab, der skal gøres op.

Henrik Vejen, Tune, og Bjarne Rasmussen, Hadsten, kommer til Padborg Park med henholdsvis 545 og 544 point konto på toppen. Det er altså uhyre tæt blandt de bedste oldboys-kørere, og selv om Bjarne Rasmussen i modsætning til Henrik Vejen skal fraregne sine to dårligste resultater – i alt 23 point – er det stadig tæt mellem dem. Outsider i oldboys-opgøret er Kim Schmidt Petersen, Hadsten.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 08/10/17 - Padborg Park - Legends Cup
  •