Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

Perfection Racing kører i Belgien

12 Hours 
04/10/17 

2017 har været et år, hvor der har været mange hindringer i vejen for Perfection Racing. Debuten for teamets nye Ginetta G55 er flere gange blevet udsat, men her på falderebet lykkes det for Perfection Racing at komme ud at køre i udlandet i 2017. D. 7-8 oktober skal der køres 12 timers løb på Spa Franchorchamps i Belgien - og så skal der ses frem mod 2018.
 

For nylig kom bilen endelig i aktion til 6 times løb i Padborg. Det gik rigtig fint. Ingen problemer som sådan med bilen, men der skulle bankes lidt rust af teamet, som heller ikke havde været i aktion længe. Det var netop den slags, det lille løb skulle bruges til og man kan godt sige, at 12 timers løbet i Belgien bliver en fortsættelse. I Padborg kørte bilen godt og stabilt og teamet blev belønnet med en andenplads efter at have ført løbet midtvejs. Nu skal man så udenfor Danmark og føle lidt på, hvordan man ligger i forhold til de teams, som det er tanken at dyste imod i 2018.


(Foto: Henning Smed)

Hidtil har det været brødrene Michael og Claus Klostermann, som har kørt bilen og det fortsætter de med i Belgien. Her i opstartsfasen er det godt at få opbygget et godt kendskab til bilen og derfor er det udmærket at have de samme kørere til at skabe en reference. Der kan eksperimenteres med ændringer undervejs uden man skal indregnes at der også er blevet ændret på chaufføren.


(Foto: Henning Smed)

Med kun to kørere på bilen bliver det et intenst løb for Michael og Claus. Den samlede køretid bliver på nogenlunde samme niveau, som de tidligere har kørt i 24-timers løb med Perfection Racing, men tiden udenfor bilen bliver væsentlig kortere. Hvor man til et 24-timers løb med flere kørere på bilen kan tillade sig at holde pauser ind imellem, så kommer de ikke til at kunne koble helt fra i løbet at de 12 timer på Spa. Køreren udenfor bilen skal hele tiden være parat til at kunne springe ind i bilen, hvis behovet skulle opstå.


(Foto: Henning Smed)

Konkurrenter bliver der nok af i Belgien. Der er 51 biler på startlisten og heraf er de 12 i samme klasse som Perfection Racings Ginetta G55. Heriblandt de førende i løbsserien, som er et engelsk team, der også kører Ginetta G55. Danske Patrik Mathiesen, som oprindeligt skulle have kørt for Perfection Racing i 2017, stiller op for dette team og det bliver spændende at måle sig op imod ham. Desuden stiller Mercedes' testteam også til start i klassen med en helt nyudviklet AMG GT4 racer, som uden tvivl vil sætte et meget højt niveau i klassen.

Henning Smed


Læs mere om:
  • Claus Klostermann
  • Michael Klostermann
  • Perfection Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 08/10/17 - Spa-Francorchamps - 12 Hours
  •