Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Fin afslutning på sæsonen for Casper Pilgaard

Formel 4 DK 
04/10/17 

Formula 4 DKDet blev til en fin afslutning på sæsonen for Casper Pilgaard, da den 7. og sidste afdeling af dette års Formel 4 mesterskab blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Pilgaard og resten af FSP teamet har haft en svær sæson, som startede med pokaler den første weekend, mens sæsonens første sejr kom i hus ved sæsonens næstsidste løb.
 

Derfor var målet at slutte sæsonen af på en god måde, hvor mesterskabsplaceringen mere eller mindre allerede var låst, og Casper derfor kunne gå all-in på løbsresultaterne.


(Foto: JJ Media)

At vejrguderne så også ville lege med, var ikke en del af planen.

På en let fugtig bane, blev kvalifikationen kørt lørdag formiddag. Der var dog ikke nok fugt på banen, til at der skulle bruges regnvejrsdæk, men bare en lidt fedtet asfalt. Det rakte til 6. startposition for den 19 årige kører fra Ryomgård, hvilket teamet ikke var helt tilfredse med – men samtidig vidste at vejret formentlig ville ændre sig adskillige gange inden at weekenden var omme.

Og at ændre sig, det gjorde det!

Til lørdagens løb havde regnen overrislet banen, så der ikke var tvivl om at det var til regndæk. Casper fik en forrygende start, og havde allerede vundet den første placering på første omgang. Det lykkedes også at komme op på 4. pladsen, inden at det bedste af regndækkene var brugt, og han måtte lade en konkurrent smutte forbi. Men det blev til en fin 5. plads under rigtig svære forhold.


(Foto: JJ Media)

Regn henover natten gjorde at banen også var våd til søndagens første løb. Her var dog den ekstra udfordring, at solen skinnede lystigt ned over asfalten, der gav ekstra udfordringer med hensyn til sigtbarheden og alle refleksionerne. Der var meget uro igennem feltet på første omgang, og det kostede en enkelt placering for unge Pilgaard. Placeringerne bølgede dog frem og tilbage, så det hele tiden vekslede mellem en 4. plads og en 5. plads. Han valgte dog den sikre løsning, nemlig at få en hel bil med hjem til heat 3, og sluttede derved løbet på 5. pladsen.

Endelig var asfalten helt tør til heat 3. Fra 6. startposition skød Casper fint frem, og var oppe på 5. pladsen allerede på første omgang. Der blev virkelig lagt pres på de forankørende – en duel som dog måtte afbrydes af en Safety Car periode på grund af et sammenstød. Til Caspers held var det to forankørende, så det kunne han direkte profitere af.


(Foto: JJ Media)

Da løbet blev givet frit igen, kunne han ligge godt med pres på første og andenpladsen, men ville heller ikke satse hele butikken i en vovet overhaling. Derfor blev målstregen krydset på en rigtig flot 3. plads.

Dermed blev sæsonen afsluttet på samme måde som den blev startet på – nemlig på podiet.

I det generelle mesterskab blev det til en 5. plads ud af 14. kørere, hvilket må siges at være godkendt i Caspers allerførste sæson i en formelbil med vinger på.

Med 5 indkørte pokaler i sæsonens løb, heriblandt en sejr, var det en god afslutning med en pokal i sidste heat.


(Foto: JJ Media)

Teamet vil gerne takke alle sponsorerne, der har gjort det muligt at deltage i Danmarks ypperste Formelbils klasse gennem 2017. Uden jer ville det ikke have været muligt at opnå de gode resultater. Der skal også lyde en tak til venner og familie, som har støttet i både medgang og modgang henover året.

Nu skal teamet lige have pusten efter den intensive efterårssæson, med 4 løbsweekender i løbet af godt en måned, og så skal planerne for 2018 lægges.

Men mon ikke at Pilgaard Motorsport og Casper Pilgaard er at finde et sted ude på asfalten, når sæsonen kommer i gang igen i april måned.

Pilgaard Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Casper Pilgaard
  • Jyllandsringen
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •