Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Flot sæsonafslutning i Special Saloon Car

Special Saloon 
03/10/17 

Special Saloon Car kan noget helt særligt i Dansk Motorsport. De kan nemlig levere det mest varierede felt, de vildeste biler, de hurtigste omgangstider, og ikke mindst kan de levere spænding og underholdning. Finaleløbet på Jyllandsringen i weekenden var ingen undtagelse.
 

De sidste mesterskaber skulle sættes på plads i weekenden og det blev de. I Super Touring divisionen var Hans Hartmann mester allerede inden weekenden, men han kunne sikre sig det generelle mesterskab også. Det lykkedes ham faktisk allerede om lørdagen, hvor han med en sejr i heat 1 i Super Touring divisionen sikrede sig et forspring så stort, at Mikkel O. Pedersen ikke længere kunne nå ham. Det betyder, at Hans Hartmann for tredje år i træk er mester i sin egen division, og for andet år er generel mester. Det er en ganske flot præstation, som afkræver en vis respekt. På anden og tredje pladsen i Super Touring finder vi Brian Mikkelsen og Frederik Normann, der begge kører BMW.


Hans Hartmann Pedersen er tæt på at kunne kalde sig mister SSC, med 5 titler over de sidste 3 år. I 2017 er han både generel mester og mester i Super Touring.
(Foto: Keld Dohm)

I GT-B divisionen var det Mikkel O. Pedersen i Porsche 911 GT3, der løb med titlen, og han gjorde hvad han kunne for også at tage den samlede sejr. Men selv med maximum point i weekenden, så må han nøjes med andenpladsen. Med tre tredjepladser i weekenden lykkedes det for Johnny Pedersen i Ferrari 360 Challenge, dels at sikre sig dels sølvet i GT-B, og dels en tredjeplads i det samlede mesterskab. På tredjepladsen i GT-B finder vi klassens Grand Old Man Johannes Graversen, der i sin lille ildsprudlende Fiat X 1/9 viste, at han stadig er blandt de hurtigste i klassen. Faktisk var han tredjehurtigste mand i heat 3, kun overgået af Mikkel O. Pedersen og Anders Fjordbach i Renault RS01. Intet mindre end imponerende.


Mikkel O. Pedersen er mester i GT-B, og sølvvinder i det generelle mesterskab.
(Foto: Keld Dohm)

Anders Fjordbach i Renault RS01 har ganske enkelt været suveræn hver gang han har deltaget, og derfor er det heller ikke den store overraskelse, at han ender som mester i Extreme divisionen. Anders må dog tage til takke med den ærgerlige fjerdeplads i det samlede mesterskab. At det ikke blev til mere skyldes udelukkende, at Anders kun har kunnet deltage i 3 af årets 6 afdelinger. Kampen om anden og tredjepladsen i Extreme var særdeles tæt. Inden heat 3 førte Andreas Kjærgaard i Porsche GT1 Replica med 3 point til Hans-Henrik Pedersen i Dodge Viper. Det betød faktisk, at hvis Hans-Henrik fik andenpladsen og Andreas tredjepladsen, som det var sket i både heat 1 og 2, ja så ville de to ende med samme antal point, og dermed skulle man ud på decimalerne for at få en afgørelse. Det lykkedes imidlertid for Andreas at vinde duellen i heat 3, og dermed sikre sig andenpladsen i Extreme mesterskabet.


Anders Fjordbach er mester i extreme divisionen.
(Foto: Keld Dohm)

Special Saloon Car takker af for 2017-sæsonen, og ser frem mod en 2018-sæson, hvor målet endnu engang vil være at levere noget underholdende race på banerne, og det kommer med garanti til at ske.

SSC, www.specialsalooncar.dk

Keld Dohm


Læs mere om:
 • Anders Fjordbach
 • Hans Hartmann Petersen
 • Mikkel O. Pedersen
 • Jyllandsringen
 • 01/10/17 - Jyllandsringen - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her