Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Daniel Lundgaard kåret som Danmarksmester trods voldsom afkørsel

Formel 4 DK 
02/10/17 

Formula 4 DKSelvom finaleløbet i den danske Formel 4 serie langt fra forløb som ønsket for Daniel Lundgaard, kunne han alligevel lade sig kåre som Danmarksmester på Jyllandsringen. Tekniske problemer kostede dyrt for Daniel Lundgaard i weekendens tre løb, men efter syv sejre i de foregående afdelinger, var han allerede inden weekenden sikker på det danske mesterskab, men det var først efter weekendens løb, at han fik overrakt guldmedaljen fra Danmarks Idrætsforbund.
 

Lørdag væltede regnen ned over Jyllandsringen ved Silkeborg, da det første af weekendens tre løb skulle afvikles. Daniel Lundgaard har tidligere vist, at han kan komme først over stregen i de svære betingelser, men et teknisk problem på bilen betød, at Daniel manglede omkring to sekunder per omgang og han måtte skuffet køre over målstregen i sjette position.


(Foto: Jan Kaiser)

Lørdagens resultat gav startplaceringen til søndagens første løb, der også blev afviklet på en regnvåd bane. Her fik Daniel lidt revanche, da han kørte sig fire placeringer op og sluttede på andenpladsen bag Frederik Vesti. Søndagens sidste løb bød på tæt ræs mellem de forreste biler. Christian Rasmussen førte løbet foran Frederik Vesti. De to kæmpede om andenpladsen i mesterskabet, men lige bag dem lå Nicolas Beer og Daniel Lundgaard. Det endte dog i et stort sammenstød, da Daniel forenden af langsiden mistede bremsetryk og fortsatte ind i siden på Nicolas Beer, inden de begge fortsatte igennem sandfanget og ind i dækbarrieren. Heldigvis slap begge uskadt fra det voldsomme uheld. Efterfølgende gennemgang af Daniels bil viste, at der intet bremsetryk var på formelracerens bagerste kredsløb og han havde derfor ingen chance for, at bremse bilen for enden af langsiden, hvor hastigheden er omkring 185 km/t.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det var ikke sådan, jeg havde ønsket at slutte sæsonen” sagde Daniel Lundgaard efter løbet. ”Det havde været sjovere at slutte med et godt resultat, men sådan skulle det ikke gå. Heldigvis drejer sæsonen sig om mere end et løb og selvom jeg er ked af de skader, der er kommet på bilen, så er jeg glad for, at der ikke skete mere med nogle af os. Men det var dejligt at få overrakt pokal og medalje og det var fedt, at kunne fejre det rigtigt sammen med teamet. Det har været et fantastisk år i den nye serie og jeg er stolt af, at vi konstant har været med helt fremme og kunne sikre os mesterskabet med en afdeling tilbage. Mine mekanikere har knoklet for mig hele året og de skal have en kæmpe tak for deres indsats”.


(Foto: Jan Kaiser)

For Daniel Lundgaard, der efter at have vundet Formel Ford mesterskabet sidste år, nu har vundet et mesterskab to år i træk, er fremtidsplanerne ikke klar. ”Selvom jeg nu har vundet både Formel Ford og Formel 4 mesterskabet, så er alle døre ikke åbne. Vi skal ud og finde et budget i vinter og så må vi se på, hvad der er den rigtige vej for mig med hensyn til min fremtidige karriere”.


(Foto: Jan Kaiser)

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Daniel Lundgaard
  • Jyllandsringen
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •