Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

DM-finale med fight til målstregen

Rallycross - DM 
25/09/17 

Der blev gået til makronerne, da Motorsport Nordjylland (MNJ) blændede op for Rally Cross Nordjylland 2017. Som ventet blev arrangementet ramme for en nervepirrende og spændende DM-finale for både Rally Cross og Cross Kart.
 

- Kørerne tog lidt flere chancer end normalt for at score de afgørende placeringspoints, oplyser løbsleder Finn Knudsen. - Konkurrenceheldet var ikke altid med modige chauffører, men publikum fik virkelig noget på oplevelses-kontoen.


Super-fighteren Allan Jørgensen udskiftede gearkassen, men nåede ikke med i finalerne

I den tunede 2 liters-klasse: SUPER 2000 var der lagt op til en intens slutspurt om DM-sølvet. Her havde Allan Jørgensen fra MNJ et enkelt points forspring til ærkerivalen: Jesper Christensen fra Vendsyssel.

- I anden heatrunde opgav min racer-gearkasse at køre motorløb, konstaterer Allan Jørgensen. - Vi måtte derfor i huj og hast skifte til en standard-gearkasse, hvor kun første og andet gear var til rådighed! Jeg kørte derfor næste heatrunde med motoren i fulde omdrejninger på ligeud-strækkene, hvilket den desværre ikke kunne holde til...
Allan Jørgensen nåede dermed ikke i finalerne, men scorede alligevel en flot DM-bronze.


Allan Jørgensen var lettet og glad for DM-bronzen i SUPER 2000

I SUPER 2000 var klubkammeraten Dennis Rømer på vej til et topresultat i sin Fiat Bravo, men i semifinalen fik nordjyden problemer: ”Rattet og hjulene var ikke helt enige om fremadretningen, hvorfor jeg måtte udgå af DM-finaleløbet!”


Dennis Rømer fik problemer med styretøjet i sin hurtige Fiat Bravo

I SUPER 1600 nåede den nykårede danske mester: Jacob Wunderov ikke hjem over målstregen. Derimod scorede Magnus Dall fra MNJ sejren efter en dramatisk finale, hvor en konkurrent satsede på en overhaling i næstsidste sving, men røg ud i sikkerhedssandet.


Jacob Wunderov genvandt sit danske mesterskab i SUPER 1600

I den tunede klasse SUPERNATIONAL med racere over 2 liters motor-volumen var den flerdobbelte danske Peder T. Jensen fra Viborg tilbage i fuld racing-fart med en sejr. Lige i slipstrømmen fulgte Morten Schnack fra MNJ i Volvo 240, hvorimod Jakob Pedersen (MNJ) cementerede sin DM-sølvmedalje med en treer i Rally Cross Nordjylland 2017.


Morten Schnack scorede en flot andenplads på et hjul


Jakob Pedersen hjemkørte DM-sølvet sikkert i SUPERNATIONAL

Finn Knudsen er også formand for MNJ: - I Cross Kart gjorde motorklubbens medlemmer sig stærkt gældende med 3 danske mestre og i alt 10 DM-medaljer ud af 18 mulige.


Josefine Wunderov har fremvist stigende race craft frem til DM-sølvet i CK MINI

Hos CK MINI blev DM-sølvet hjemkørt af Josefine Wunderov, som blev finalevinder foran klubkammeraten Marius Hejslet. Her scorede Anders Rømer DM-bronze efter en femmer i finalen.


Anders Rømer scorede en flot DM-bronze i sin debutsæson for CK MINI

- I CK 85 har MNJ-knægtene: Nicklas Lau, Kevin Daarbak og Mads Laulund fightet jævnbyrdigt gennem 2017-sæsonen, oplyser Finn Knudsen. - Nicklas afsluttede en flot 2017-sæson med DM-guld, og Kevin scorede DM-toeren i tæt infight med den norske gut: Emil Bujordet (DM-bronze).


Nicklas Lau afsluttede en flot 2017-sæson med DM-guld i CK 85


Finalemarginalerne faldt ud til fordel Kevin Daarbak med DM-sølv i CK 85

Også i CK 125 gjorde nordmændene sig gældende. Tobias Andersen blev nr. 2 i DM-finalen, og scorede dermed kontrolleret DM-guld 2017. Morten Bertelsen hjemkørte DM-bronze lige i slipstrømmen på Thomas E. Murstad fra Norge.


Tobias Andersen holdt nerverne i ro, og scorede sikkert DM-guld i CK 125


Morten Bertelsen sneg sig omkring hjørnet, og fightede sig til DM-bronze i CK 125

På forhånd var Tobias Daarbak blevet kåret som dansk mester i CK 250, og scorede dermed en DM-titel for syvende år i streg. Ærkerivalen Daniel Johansen kørte sig sikkert hjem til DM-sølvet efter en flot 2017-sæson.


CK 250-køreren: Tobias Daarbak forsatte en imponerende sejrsrække med sit 7. DM-guld i streg


Daniel Johansen fik DM-sølv efter en heftig DM-slutspurt i CK 250

Hos CK 650 blev DM-slutspurten for Søren Jelsbak spoleret af tekniske småproblemer, men nordjyden scorede en flot DM-bronze.


Søren Jelsbak fik problemer med konkurrencemateriellet, men hjemtog alligevel DM-bronze i CK 650

En ny klasse i Cross Kart er den heftige CK Extreme. I DM-finalen vandt Niclas Lucas Jensen foran klubkammeraten Christian Juel. I DM-slutstillingen blev resultatet guld og bronze.


Niclas Lucas Jensen blev første DM-vinder i CK Extreme


Christian Juel scorede DM-bronze i CK Extreme, og gav Niclas Lucas Jensen kamp til målstregen

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 23/09/17 - Nysum - Crosskart - DM
  • 23/09/17 - Nysum - Rallycross - DM - DM
  •