Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

BGTC

British GT podie til Jacob Mathiassen på Donington Park

British GT
Championship 

25/09/17 

Det blev til sæsonens bedste resultat for Jacob Mathiassen, da han søndag kunne køre en tredjeplads hjem ved weekendens afdeling af British GT Championship.
Afdelingen blev kørt på Donington Park i England, og var den sidste af sin slags i denne sæson.
 

Jacob Mathiassen havde ellers en svær opgave forude, da der grundet reglerne om ’Balance of performance’ var blevet tildelt 100 kg ekstravægt til hans racerbil.

Niall Murry og Jacob Mathiassen – som i øvrigt kun har deltaget i ét løb som makkerpar inden weekendens afdeling – havde store vanskeligheder i kvalifikationen, hvor det også kun blev til en 14. Plads i GT4-klassen.

Efter den særdeles skuffende kvalifikation blev det besluttet, at Jacob Mathiassen skulle starte bag rattet i løbet. Dét var en beslutning, som snart skulle vise sig at bære frugt.

”Jeg fik en supergod start, og arbejdede mig hurtigt nogle pladser frem i feltet. Der skete desværre det, at jeg blev ramt af en Mercedes GT3-bil, som fik min bil til at snurre rundt. Jeg kunne heldigvis starte bilen igen, og var derfor hurtigt på sporet igen - fast besluttet på at holde momentum” siger Jacob Mathiassen.

Blandt de tre hurtigste kørere i løbet
Jacob leverede et godt stykke arbejde i bilen, og faktisk var det så godt, at han i racepace var blandt de hurtige tre kørere i feltet. Det er også af den grund, at Niall skulle overtage rattet i bilen på en syvendeplads i feltet.

Niall Murry fortsatte arbejdet, hvor Jacob Mathiassen havde sluppet det, og derfor kunne han hurtigt hente nogle placeringer i feltet. Med 15 minutter tilbage af løbet begyndte McLaren-bilerne at få problemer med opbrugte bremser, hvilket muliggjorde, at Niall kunne avancere til en fjerdeplads.

Foran Mathiassen og Murry lå nu Ginetta’s egen fabrikskører, Mike Simpson, på løbets tredjeplads. Niall Murray lod sig ikke kue af Mike Simpsons titel, og overhalede fabrikskørerens bil således Jacob Mathiassen og Niall Murray sluttede løbet på tredjepladsen.

”Den her podieplads betyder enormt meget for mig. Godt nok er det en tredjeplads på papiret, men det føles som en førsteplads. Det har været en vanskelig sæson, hvor de manglende resultater har været hårdt rent mentalt. Jeg er simpelthen så stolt af, at vi kan slutte sæsonen med den her tredjeplads i verdens hårdeste GT4-serie” siger Jacob Mathiassen.

Jacobs næste løb er allerede i den kommende weekend, hvor han igen stiller til start i Mascot DTC.

Jacob Mathiassen


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  • Donington Park
  • 24/09/17 - Donington Park - British GT Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS