Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Alle gode gange tre på Spa Francorchamps

ELMS 
22/09/17 

For Morten Dons har september indtil videre været travl og givet masser af kilometer i kroppen. Både som instruktør for McLaren Automotive på Spa Francorchamps, herefter som racerkører i verdenspremiere på Masters Endurance Legends i den netop overståede weekend, hvor han prøvede kræfter med en Ferrari 575 GTC på Spa Francorchamps - og i den kommende weekend vender racerkøreren så tilbage til Spa Francorchamps, hvor femte og næstsidste afdeling af European Le Mans Series bliver afviklet på den berømte F1-bane.
 

- Det er blevet til en del omgange på banen her på det sidste, må jeg indrømme … det gør ikke noget, for Spa-banen er nok en af de mest intense og underholdende racerbaner som findes i Europa, og i fravær af et dansk løb på kalenderen betragter jeg faktisk Spa som min hjemmebane. Det er i hvert fald den, jeg kender bedst, fortæller Morten Dons.


For en uge siden var det denne Ferrari som Morten kørte på Spa
(Foto: Carlo Sentes )

I den forgangne weekend var det tidligere Le Mans-racerbiler som Audi R8 LMP1 og Peugeot 908X som var på deltagerlisten. Det var en kæmpe oplevelse for danskeren, som efterhånden har opbygget sig et spændende CV i mange forskellige racerbiler. Sidste år blev han inviteret til at deltage i Goodwood Revival, som er et af verdens største historiske racerløb.

- Jeg har været heldig at få nogle spændende tilbud de sidste par år, og den slags oplevelser er jeg dybt taknemmelig for at have muligheden for at få. Det er en fantastisk fornemmelse at få lov at køre race i en historisk racerbil af dén kaliber, og jeg håber at der bliver flere muligheder af den slags i fremtiden!

Den kommende weekend bliver anderledes på flere områder. Den historiske og brutale Ferrari bliver skiftet ud med den hvid-gule Ligier LMP3-racer, og instruktionen om at køre pænt er udskiftet med ambitionen om et topresultat. Efter at have snuset til de sjove placeringer ved sidste afdeling på Paul Ricard gælder det om at få det fulde udbytte af weekendens løb.

- Hvis man analyserer på vores sidste løb kan man se at vi ville have kæmpet med om en podieplacering hvis vi havde haft bedre styr på pitstops. Der var nerver på fordi vi førte løbet, og så skete der en række tossede fejl som kostede tid og vigtige placeringer. Det skulle der gerne være styr på i weekenden, for nu har vi bevist at vi kan være med i toppen, og jeg ville virkelig gerne have et flot resultat med fra Belgien.


Morten glæder sig til endnu en weekend på en af de bedste racerbaner i verden

Det er også på Spa Francorchamps at Morten Dons har en del sponsorer og samarbejdspartnere med sig for at bringe dem helt tæt på sin sport og passion - og for at give en helt særlig oplevelse. Dagen efter løbet på banen er der nemlig trackday, hvor gæsterne har mulighed for at prøve kræfter med egne biler på banen med kyndig vejledning af Morten selv.

- Det er en weekend som jeg har glædet mig til hele året, for den skal virkelig have gas både på og udenfor banen. Det er noget særligt når der er gæster med, for det giver en helt særlig stemning i hele garagen.

Løbet bliver vist på Motors TV og på europeanlemansseries.com fra kl. 11.30 søndag. Selve løbet starter kl. 12.00 og varer i fire timer.

www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Spa-Francorchamps
  • 24/09/17 - Spa-Francorchamps - ELMS
  •