Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

To løb tilbage i Christina Nielsens kamp for at genvinde mesterskab

SportsCar
Championship 

21/09/17 

Søndag afvikles næstsidste afdeling af det prestigefyldte amerikanske sportsvognsmesterskab IMSA på den fantastiske racerbane Laguna Seca i Californien.
For tredje år i træk er Christina Nielsen med i kampen om at kunne vinde GTD klassen. For to år siden, da hun kørte for TRG Aston Martin Racing, manglede hun kun to sølle point for at blive mester. Men sidste år vandt hun som den første kvinde mesterskabet i Scuderia Corsas Ferrari 488 GT3 sammen med hendes italienske holdkammerat Alessandro Balzan.
 

Med to afdelinger tilbage af årets mesterskab ligger de to perfekt placeret til at kunne genvinde titlen. Seks podieplaceringer i træk og otte løb i top fem har givet dem en føring på 13 point ned til Jeroen Bleekemolen i Mercedes AMG GT3. Bleekemolens holdkammerat Ben Keating missede sidste afdeling grundet stormen i Texas, men han er tilbage i bilen på Laguna Seca, dog uden chance for selv at vinde titlen. <å>
Christina Nielsen
(Foto: Wes Duenkel)

Men kampen i GTD klassen i år er intens. 33 biler er til start på Laguna Seca og heraf er de 16 biler i GTD klassen, hvor kampene om sejrene blandt de ni forskellige bilmærker har skiftet. Den kuperede og udfordrende bane Laguna Seca ser dog ud til at passe godt til Nielsen og Balzans Ferrari 488. Sidste år sluttede de toer på banen og med mere end 200 VIP gæster tilstede ønsker Scuderia Corsa en sejr. Men samtidig er fokus på mesterskabet, så første prioritet en en top fem placeringer, da to af disse i de to sidste løb vil kunne sikre mesterskabet.

“Situationen for løbet på Laguna Seca er lidt anderledes end sidste år” fortæller Christina Nielsen. “Sidste år var det årets tredje afdeling og vi kørte efter maksimum point. I år er vi nød til at tænke på mesterskabet. Vi har en føring vi skal forsvare og selvom vi gerne vil køre for at vinde, så er det mesterskabet der er vores fokus. Vi skal hente så mange point som muligt uden at tage for store chancer og allerhelst udbygge føringen. Men top fem er målet og så må vi se, hvordan løbet udvikler sig. Laguna Seca er en fed racerbane og det er næsten hjemmebane for Scuderia Corsa. Vi får en masse gæster fra Ferrari Silicon Valley, så forhåbentligt får vi et godt resultat vi kan fejre sammen med dem”.

Også Jan Magnussen skal forsvare en føring på Laguna Seca. Sammen med Antonio Garcia og Corvette Racing fører de GTLM klassen med 16 point til Sims og Auberlen i BMW M6.

Løbet afvikles søndag kl. 23.05 dansk tid og kan følges live på imsa.tv.

Stillingen i GTD mesterskabet inden løbet på Laguna Seca
Nielsen og Balzan, Ferrari 488 GT3 #63, 282 p.
Bleekemolen, Mercedes AMG GT3 #33, 269 p.
Klingmann, BMW M6 #96, 252 p.
Davison og Aschenbach, Audi R8 GT3 #57, 245 p.

Der gives 35 point for sejr, 32 p. for andenplads, 30 p. for tredjeplads, derefter 28 p., 26 p., 24 p.

www.christinanielsenracing.com

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Laguna Seca
  • 24/09/17 - Laguna Seca - SportsCar Championship
  •