Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Gersager og Kvick satser på point til rallymesterskaber

DM Rally 
20/09/17 

Rødovre/Slagelse-holdet har en klar strategi for lørdagens DM-runde i Roskilde:
- Bilen er klar, vi er klar og strategien er klar, vi skal bare have det til at gå op i en højere enhed, fastslår Marco Gersager, Rødovre, der sammen med sin co-driver Jeannette Kvick, Slagelse, stræber efter at vinde to mesterskaber i weekendens FTZ Rally Roskilde, der tæller som den næstsidste runde af Danmarksmestersabet i rally.
 

Kan vinde to klasser
Gersager og Kvick kører i en standard Opel Corsa OPC med turbomotor og fører forud for lørdagens rally både i den specielle Opel Corsa OPC Cup og i Klasse 2 for Gruppe E-biler med motorer større end 1600 ccm. I den førstnævnte kategori fører de med 64 point og har et forspring på 26 point til nummer to i klassementet, som i midlertid er stoppet, så i realiteten har de et forspring på 35 point til de nærmeste konkurrenter i klassen, Jan Jacobsen og Kaj MIkkelsen, Holstebro/Sporup.


Opel-holdet Marco Gersager og Jeannette Kvick satser på at konsolidere deres føring og vinde to mesterskaber i weekendens DM-rally
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

I det sidstnævnte klassement for Gruppe E-biler fører Gersager og Kvick i deres Corsa OPC med 143 point og har dermed et forspring på 49 point til klassens nummer to, Gert Marboe og Michael Gammelgaard, Tølløse/Gørding i Citroën DS3 og 54 point til klassens tredjebedst placerede hold, Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen.

- For os bliver det vigtigste at gennemføre og sikre nye point til at bevare forspringet og vinde de to mesterskaber, tilføjer co-driver Jeannette Kvick.

Og et DIF-mesterskab
Men der er mere på spil, for det sjællandske Opel-team er også med i opgøret om Dansk Idræts Forbunds officielle Danmarksmesterskab i rally - Dansk Super Rally 2017.

Mesterskabet føres efter tre af ialt fem runder af Ib Kragh og Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro i en toptrimmet Citroën DS3 R5. De har forud for lørdagens fjerde og næstsidste DM-afdeling 211 point på kontoen, mens Marco Gersager og Jeannette Kvick er på en samlet andenplads med 200 point efterfulgt af Volvo 242 Turbo-holdet Heino Mejer og Bo Mølgaard, Horsens, med 183 point.

- Kan vi slutte i Top-3 vil jeg være tilfreds. Vi vil køre lige til stregen, men først og fremmest satse på at gennemføre, pointerer Marco Gersager.

FTZ Rally Roskilde har start i mål på Roskilde Dyrskueplads, der også er centrum for tre af de ni hastighedsprøver, som indgår i rallyet.


(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

I den seneste DM-runde, det dyngvåde Hankook Rally Slagelse, cementerede Gersager og Kvick deres føring med sejre i både Klasse 2 og Opel Corsa OPC Cup ligesom de rykkede op på andenpladsen i den samlede stilling i Dansk Super Rally.

GM Motorsport

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Jeannette Kvick
  • Marco Gersager
  • Roskilde
  • 23/09/17 - Roskilde - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: