Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Omotorsport kæmper videre

1600 Challenge 
19/09/17 

Omotorsport og Brian Johannesen bliver ved med at kæmpe videre, selv om den 7. afdeling af Yokohama 1600 Challenge ikke gik helt efter planen.
Teamet fra Låsby drog til Ring Djursland som mesterskabsførende i DIF Danmarksmesterskabet, og målet var at få mindst en pokal med hjem fra denne weekend – godt 3 år efter at Brian kørte den første generelle løbspokal i hus på selv samme bane.
 

Weekenden startede med en træning lørdag formiddag klokken 9, og mens nogle af konkurrenterne måske var ved at gnide søvnen ud af øjnene, kunne Brian køre sig til 7. hurtigste tid. Teamet havde forsøgt noget nyt med opsætningen på bilen, og det var et skridt i den rigtige retning, så til kvalifikationen fortsatte de med lidt flere justeringer ud af samme spor.

Det var da helt klart også noget at der kunne aflæses på resultatlisten efter tidtagningen. Der var klippet et halvt sekund af tiden, og der stod P6 ud for startplaceringen.

Ikke noget perfekt kvalifikationsresultat, men det var et godt udgangspunkt til søndagens første heat.

Med en heatstart klokken 9.15, var det igen med at være morgenfrisk. Og frisk, det var Brian.

Da de 5 røde lamper slukkede, var han ikke sen til at overhale de første par biler. Han pressede den hvide og orange Suzuki Swift Sport med nummer 66 i sideruden alt hvad den overhovedet kunne, og satte under løbet en tid som var hurtigere end kvalifikationstiden. Dermed vidste teamet at de havde taget endnu et skridt i den rigtige retning, og at man sagtens kunne give opsætningen et nyk mere til heat 2.

Med et slutresultat som P4, kunne teamet gå til middagspause med en god mavefornemmelse.

Som sædvanligt blev top 8 vendt rundt, og Brian skulle dermed starte 5’er i heat 2. Igen blev der givet godt med gas i starten, og de første to pladser var vundet inden afslutningen på den første omgang.

Der blev dog presset hårdt på bagfra, og på løbets anden omgang var der en kører som forsøgte sig med et optimistisk overhalingsforsøg, og Brian måtte undvige for at det ikke kom til kollision. Det kostede et par placeringer, og da han var kommet ud af rytmen, samt havde fået lidt skidt på dækkene, røg der desværre endnu et par placeringer.

Det endte med at startnummer 66 sluttede på 8. pladsen i løbet, hvilket ikke var helt optimalt med henblik på mesterskabet.

Reglementet for Yokohama 1600 Challenge siger at man skal smide sæsonens to dårligste resultater væk, og da Brian Johannesen er den mest stabile kører i 2017 feltet, og har fuldført samtlige heats i år indtil nu, og alle sammen i top 8, betyder det også at han skal smide en masse point væk.

Derved indtager han en aktuelt 3. plads i mesterskabet, men stadig med muligheder for avancement.

Han er dog også godt klar over at pedalen skal holdes i bund til finalen om 2 uger på FDM Jyllandsringen, for ellers er der med garanti en flok bagvedliggende kørere som vil ligge på lur til at overtage pladsen.

Men med blot 20 kg succesballast i bilen til finaleweekenden, er forudsætningerne optimale for at give den max gas.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Ring Djursland
  • 17/09/17 - Ring Djursland - 1600 Challenge
  •