Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Endelig optur for Casper Pilgaard

Formel 4 DK 
19/09/17 

Formula 4 DKLangt om længe, var det en weekend med optur for Casper Pilgaard i Formel 4.
Den 6. afdeling af dette års mesterskab blev kørt på Ring Djursland, som blot er 20 minutters kørsel fra hjemmet i Ryomgård.
 

Da Casper kørte Formel Ford på banen sidste år blev det til heatsejr, så der var gode minder med i bagagen, selv om forårsløbet på selv samme bane ikke var noget at skrive hjem om på grund af uheld, men det skulle der revancheres for denne gang.


(Foto: JJ Media)

Der var masser af fart på da første træningen blev kørt lørdag formiddag. Den næsthurtigste tid af alle lovede godt for resten af weekenden, selv om træningen startede på tør asfalt, men hurtigt blev halvfedtet på grund af småregn. Men stemningen var god i FSP teamet forud for kvalifikationen senere samme dag.

Den tog dog et lille dyk, da det rakte til 5. hurtigste tid i kvalifikationen, men med blot 0,3 sekund langsommere end andenpladsen. Så alt var muligt i det første heat lørdag eftermiddag.

Det blev en lidt kaotisk start på heatet, hvor den 19 årige racerkører tabte en enkelt placering i starten. Men vigtigst af alt, så holdt han sig udenfor ballade og kunne sætte de forankørende under hårdt pres.

Det gav pote da de en efter en lavede fejl, eller gav små åbninger der gjorde at Casper kunne overhale.


(Foto: JJ Media)

4 omgange før mål fik han tilkæmpet sig 3. pladsen, i en flot udbremsning, og satte herefter jagten ind på de forreste to. Lige da Casper var ved at være oppe ved dem, kom de i kontakt med hinanden hvorved den ene udgik og den anden fik en straf for påkørsel.

Det banede vejen til sæsonens første sejr for Casper Pilgaard, som blev mødt af en ovenud lykkelig far i pitten.

Efter så meget modgang, var det fantastisk at alting flaskede sig og endelig gik FSP teamets vej.

Søndagen startede med en kort Warm Up, der gav kørerne 10 minutters ekstra træning, og her var Casper 3. hurtigst af alle.


(Foto: JJ Media)

Lørdagens heat 1 dannede baggrund for heat 2 søndag morgen, så Casper skulle starte som allerforreste mand i feltet.

Det blev til en helt forrygende start på heatet, og den hvide og røde Mygale F4 racer med nummer 5 på siden førte det meste af heatet an og modstod hårdt pres fra konkurrenterne.

Med 2 omgange igen fik manden på 2. pladsen dog så godt tilløb til, og fik lige snuden stukket indenfor i opløbssvinget, at Casper måtte opgive pladsen. I stedet blev fokus rettet mod at forsvare andenpladsen, hvilket lykkedes til fulde.


(Foto: JJ Media)

Weekendens anden pokal var dermed i hus, og herefter var der kun et enkelt heat til at afslutte weekenden på.

Her var næstbedste tid i kvalifikationen som var grundlaget for startplaceringerne, så det resulterede i en P5 start igen.

Den plads var dog vekslet til P4 allerede i sving 1, hvorefter at der blev forsvaret med næb og klør i de resterende omgange. Missionen var meget tæt på at lykkedes, men da først en konkurrent fik snuden indenfor i et sving, var det svært at forsvare sig i en bil med fritstående hjul.

I stedet tænkte unge Pilgaard taktisk og ville have bilen med i mål.

Det gav så et slutresultat som P6, men det gjorde nu ikke så meget, efter de to første gode heats.


(Foto: JJ Media)

Weekendens resultater gør at Casper Pilgaard nu er oppe på 5. pladsen i mesterskabet, med mulighed for at snuppe yderligere en plads, hvis alting flasker sig til finalen på FDM Jyllandsringen den 30. september og 1. oktober. Hullet til top 3 er desværre for stort.

Teamet håber at en masse folk komme forbi og bakke op om Casper ude på banen, så vi kan få den bedst mulige afslutning på sæsonen – og hvem ved – måske endnu en løbspokal eller to med hjem.

Pilgaard Motorsport


Læs mere om:
  • Casper Pilgaard
  • Ring Djursland
  • 17/09/17 - Ring Djursland - Formel 4 DK
  •