Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Fantastisk debut i ny bil for Mathias Valentin

Yokohama
1600 Challenge 

19/09/17 
Yokohama

Mathias Valentin og resten af JN Motorsport teamet fik en fantastisk debut i deres nye bil ved den 7. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Det var desværre en meget skadet bil, der kom med hjem til Gørlev, fra den 6. afdeling for kun 2 uger siden, så teamet valgte i stedet at kigge fremad og opgradere den ”gamle” sølv og orange Suzuki Swift Sport til en 2012 model i stedet. Netop den fysiske bil har en god historik i klassen, så det var med det i mente, at indkøbet blev foretaget.
 

Grundet tidspresset var der ikke tid til at prøve bilen af inden weekenden, så det var meget belejligt at der var en ekstra træning på Ring Djursland, hvor den 7. afdeling blev kørt, så Mathias kunne få bilen prøvet af.


(Foto: JJ Media)

Der kom hurtigt positive tilbagemeldinger fra køreren tilbage til teamet, men også at bilen var meget anderledes at køre end den gamle – men anderledes på en god måde.

Klokken 9.00 kørte bilerne ud til træningen og med det samme viste den 17 årige racerkører at han følte sig hjemme i den nye bil. Næsthurtigste tid af alle, og 1,4 sekunder hurtigere end den gamle bil på samme bane i forårssæsonen.

Derfor var det med stor fortrøstning at teamet gjorde klar til kvalifikationen 2 timer efter.

Her gentog nøjagtig det samme sig, og Mathias satte den næsthurtigste tid af alle og kappede yderligere tid af i forhold til træningen.

Uheldigvis var der en lille detalje som teamet havde overset. På den nye bil er der forskel på indpresningen på fælgene, alt efter om det er for- eller baghjul. Hjulene var ved en fejl blevet byttet rundt, så bagdækkene stak nogle få millimeter ud over skærmkanterne. Selv om det var en mikroskopisk detalje, uden den store effekt på bilen, så var det imod reglementet i klassen, og Mathias Valentin måtte desværre starte heat 1 fra sidste startposition.


(Foto: JJ Media)

Med lige dele kampgejst og ærgrelse i maven, trillede den unge kører ud til start søndag morgen, og var opsat på et kraftigt avancement i feltet. Ikke kun for en generel placering, men også få at samle point til Rookiemesterskabet, som han førte an, og faktisk pointmæssigt kunne sikre sig allerede den weekend.

Da starten gik, kom Mathias fint af sted, og selv om der opstod lidt tumult midt i feltet, kom han godt fri af det og var allerede helt oppe på 10. pladsen efter første omgang – vel og mærke fra 22. startposition!

Det gik forrygende og flere konkurrenter blev passeret. Med 5 omgange tilbage af løbet var han helt oppe på 6. pladsen og gik til angreb på 5. pladsen. Uheldigvis fik han bremset lidt for sent og måtte en tur igennem sandkassen. Til alt held var sandet fugtigt af morgenduggen, så i stedet for at grave sig ned, lykkedes det ham at holde fuld gas på og lade bilen stille og roligt kravle igennem sandet og tilbage på asfalten.

3 mand var dog sluppet forbi, så han endte med at passere det ternede flag på en lidt ærgerlig 9. plads. Men det positive var at det var nok til at vinde i Rookieklassementet, hvilket var det primære mål for weekenden.


(Foto: JJ Media)

Med en 9. plads i heat 1, skulle heat 2 også startes fra samme plads. Endnu engang blev det til en god start, og de første pladser blev vundet allerede på den første omgang. Herefter gik det rigtig hurtigt og konkurrenterne måtte overgive sig til den sølvgrå Suzuki Swift Sport med nummer 5 i ruden en efter en, så Mathias på 7. omgang i løbet kunne tage føringen af heatet. Den føring holdt de næste 4 omgange, inden at han desværre blev passeret af den senere vinder i løbet. Men han holdt 2. pladsen til målstregen og fik derved sæsonens 4. generelle pokal med hjem – udover sæsonens 11. sejr i Rookiemesterskabet.

Dermed er der kørt nok point på kontoen, til at han ikke længere kan hentes i Rookiemesterskabet.

I det generelle DIF Danmarksmesterskab indtager Mathias Valentin aktuelt en 5. plads, efter at man har smidt sæsonens 2 dårligste resultater væk. Der er et stykke op til 4. pladsen, men hvis han kan levere ligeså flot og hurtig kørsel til finalen, så er alt muligt.


(Foto: JJ Media)

Teamet vil gerne sende en stor tak til de sponsorer, der har hjulpet med at komme så hurtigt tilbage på banen igen, og så endda i nyt, konkurrencedygtigt materiel.

Finalen i Yokohama 1600 Challenge skal køres om 2 uger på FDM Jyllandsringen nær Silkeborg.

JN Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
 • Mathias Valentin
 • Ring Djursland
 • 17/09/17 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS