Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama SuperCup

Tæt ræs i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

19/09/17 
Yokohama

Tæt ræs, fine dueller og spændende pointkamp karakteriserede Yokohama SuperCup i weekenden den 16.- 17. september.
Weekenden startede med, at vejret drillede klassen godt og grundigt. Kort før tidtagningen begyndte det nemlig at regne, og stort set alle var enige om, at de tunge sorte sorte skyer ville give mere vand, og derfor kørte alle til start af tidtagning med regndæk på.
 

Men netop som bilerne ruller ud på banen stopper regnen. Nogen vælger at skifte til slicks inden de kører ud, andre starter ud med et par omgange på regndæk, inden de kører i pit og skifter, men alle endte tidtagningen på slicks. Mesterskabsfavoritten Michael Vesthave Jr. viste, at han er favoritrollen værdig ved at tage pole position i tidtagningen, og han fortsatte hele weekenden med at sætte en tyk streg under, at han vil være mester i år. På de næste pladsen kom Mikael Kildevæld og Niklas Voetmann, begge i Seat Leon, men resten af weekenden udviklede sig meget forskelligt for de to Seat Leon chauffører.

Mikael Kildevæld skulle starte P2 i heat 1, og havde dermed en god chance for at score gode point i kampen for at slutte sæsonen i top 3. Mikael havde imidlertid alt andet end en heldig weekend. I heat 1 laver han årets tyvstart, der bliver takseret til en drive through straf, og oven i det, så spinner han rundt om sig selv på vej ind på pitlangsiden lige foran hele feltet. Heldig kommer alle forbi Mikael uden at ramme ham, men Mikael er bagerst, og skal en tur igennem pitten, så selvom han har næst hurtigste omgangstid må han tage til takke med en P7. Det betød så til gengæld, at han igen skulle starte P2 til heat 2, og den plads formåede han at holde til målflaget, men desværre for Mikael, så blev han diskvalificeret fra heatet, da han kørte på et ikke registreret dæk. Da Mikael så i heat 3 igen blev dømt for en tyvstart, så var weekendens uheld nærmest komplet. Den meget uheldige weekend betyder, at Mikael Kildevæld reelt har mistet muligheden for en podieplads i mesterskabet i år.


Niklas Voetmann har erkendt at det bedst mulige resultat i år er en andenplads i klassen, men det går han også benhårdt efter
(Foto: Keld Dohm)

Niklas Voetmann havde i modsætning til Kildevæld en særdeles god weekend, og det på trods af, at han var hæmmet af 60 kg succes ballast. Niklas kørte weekendens tre heat uden nogen form for uheld eller dramatik, og endte med to gange P2 og en enkelt P3, og dermed cementerede han sin position som feltets næst hurtigste, og meget skal gå galt hvis ikke ambitionen om at ende mesterskabet på andenpladsen skal blive opfyldt.

Kampen om den sidste podieplads kommer formentlig til at stå mellem Allan Kristensen, Rene Povlsen og Jakob Borum, og her står Allan med klart de bedste kort. Med lidt held har Allan også stadig chancer for at fravriste Niklas andenpladsen i mesterskabet.

At der er stor bredde i klassen blev understreget i heat 3, hvor Thue Henriksen i BMW 318 tog sin første heatsejr i Yokohama SuperCup. Thue Henriksen har kun kørt med i de sidste to afdelinger, men han viste, at han kan drille de førende, og han er absolut en faktor man skal regne med i klassen.


Thue Henriksen i BMW nr 68 fik sin første heatsejr i heat 3, hvor han førte fra start til mål
(Foto: Keld Dohm)

Der er en afdeling tilbage af mesterskabet, og den bliver afviklet den 30. september til 1. oktober til finaleløbet på Jyllandsringen. Og selvom Michael Vesthave Jr. kun ude på de yderste teoretiske muligheder kan miste mesterskabet, så er der stadig masser at køre om. Der er derfor al mulig grund til at se frem mod en flot afslutning af sæsonen for klassen.

Yokohama SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
 • Ring Djursland
 • 17/09/17 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
 •  
   

  Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS