Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Intens DM-finale i Rally Cross og Cross Kart

Rallycross - DM 
19/09/17 

Kørerne kan se frem til en nervepirrende og spændende DM-finale, når Motorsport Nordjylland (MNJ) blænder op for Rally Cross Nordjylland 2017. Lørdag d. 23. september bliver DM-medaljerne således afgjort på RC-stadionet i Nysum for både Rally Cross og Cross Kart.
 

- Der vil blive fightet til allersidste matchpoint, konstaterer løbsleder Finn Knudsen. - Der gives både matchpoints for kvalifikation, semifinaler og finaler. Kørerne kan derfor ikke små-lurepasse undervejs, og først give fuld gas og tempo i finalerne. Samtidig er alle løbsafdelinger tællende i Rally Cross, hvorfor RC-teamene ikke kan smide det ”dårligste” resultat væk i DM-slutstillingen.

I den serienære 1,6 liters klasse har Morten Kok fra MNJ en mikroskopisk chance for at score DM-bronze, men slutter mest sandsynligt på en samlet femteplads.

- I den hidsige tunede SUPER 1600-klasse har Jacob Wunderov allerede genvundet sit danske mesterskab, fortsætter Finn Knudsen. - Han har kørt stabilt og effektivt gennem hele 2017-sæsonen.


Jacob Wunderov har genvundet sit danske mesterskab i SUPER 1600

Hos 2 liter-klassen: SUPER 2000 ligger MNJ’eren Allan Jørgensen på foreløbig andenplads, men nordjyden har vist stor fremgang i efterårs-slutspurten: - Jeg har været forskånet for de store tekniske udfordringer. Jeg ser derfor frem til en fair og intens DM-finale, selv om jeg tidligere har haft problemer i det allersidste sving inden målstregen i Nysum!


Super-fighteren Allan Jørgensen satser på DM-sølv 2017

Der er lagt op til heftig og kontrolleret firehjulsdrift i den tunede SUPERNATIONAL-klasse. Den regerende danske mester: Peder T. Jensen har oplevet en 2017-sæson, som har budt på store problemer med konkurrence-materiellet, men satser på en flot finale-præstation.


Jakob Pedersen ser frem til at score DM-sølvet i SUPERNATIONAL

Derimod har Jakob Pedersen været stabil og målrettet i sin Audi Coupé: - Jeg er næsten sikker på at blive vice-danmarksmester 2017.


Traditionen tro vil svenskeren Mikael Persson og nordmanden Morten Raen give fuld gas i DM-finalen

- I Cross Kart har deltagerne derimod mulighed for at bortsmide det dårligste resultat, forklarer Finn Knudsen. - Dette har baggrund i datosammenfald med andre CK-arrangementer i Norden, hvor de danske kørere er flittige konkurrence-gæster. MNJ har gode medaljechancer i alle 5 CK-klasser.

Hos CK MINI bliver DM-sølvet en intern klubfight med Josefine Wunderov og nystartede Anders Rømer. Kun et enkelt matchpoint skiller de to unge kørere inden DM-slutspurten.

- I CK 85 har MNJ-knægtene: Nicklas Lau, Kevin Daarbak og Mads Laulund fightet jævnbyrdigt gennem 2017-sæsonen, oplyser Finn Knudsen. - De skal dog holde skarpt øje med nordmanden Emil Bujordet, som kan presse sig ind blandt DM-medaljerne.


Nicklas Lau har etableret en DM-føring i CK 85 inden DM-finalen

Også CK 125 er der nordjyske kørere i front. Tobias Andersen har etableret en sikker føring foran Morten Bertelsen. Her pønser Thomas E. Murstad fra Norge på en slut-podieplacering.


Tobias Andersen er gået fornuftigt i front for CK-125

- DM-serien i RC og CK er såkaldte åbne mesterskaber, supplerer Finn Knudsen. - Dette bevirker, at vores nordiske offroad-venner har mulighed for at køre i Danmark og samtidig score et varigt minde for indsatsen. Vi har jo et godt samarbejde med både norske og svenske RC/CK-teams.


Tobias Daarbak satser på DM-guld i CK 250-klassen

I CK 250 har front-duoen: Tobias Daarbak og Daniel Johansen kørt stabilt og sikkert. Meget tyder derfor på, at DM-titlen skal afgøres mellem disse to kørere.


Daniel Johansen ser frem til en heftig DM-slutspurt i CK 250, hvor han foreløbig ligger toer

Hos CK 650 har Søren Jelsbak gode muligheder for at score DM-sølv, men point-springet til DM-titlen nok er for stort inden DM-finalen lørdag d. 23. september.


Søren Jelsbak ligger på en sikker DM-sølvplacering i CK 650

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 23/09/17 - Nysum - Crosskart - DM
  • 23/09/17 - Nysum - Rallycross - DM - DM
  •