Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen kæmpede sig til flot 2.plads i Texas

FIA WEC 
18/09/17 

World Endurance ChampionshipEfter en svær start på weekenden, fightede Michael Christensen og resten af Porsche GT Team sig frem til en flot andenplads i lørdagens 6-timers langdistanceløb, hvor danskerens Porsche 911 RSR sluttede kun fem sekunder efter den vindende Ferrari 488 fra AF Corse.
 

Det var en tilfreds Michael Christensen, som sammen med Kévin Estre fra Frankrig kunne stille sig på podiet i WEC FIA VM-serien lørdag aften lokal tid i Austin. Efter en skuffende ottendeplads i kvalifikationen endte den hurtige Porsche-duo på andenpladsen.


(Foto: Porsche Media)

”Det var en forløsning igen at komme på podiet. Vi kæmpede os til andenpladsen i dag, hvor især de to konkurrenter fra Ferrari var hurtigere end alle os andre,” forklarede Michael Christensen umiddelbart efter løbet.

Weekenden startede hårdt med en kvalifikation, hvor Michael Christensen og Kévin Estre ikke havde den fornødne speed til for alvor at kunne udfordre hverken Ferrari, Ford eller Aston Martin, og derfor måtte nøjes med et resultat som nummer otte.

Teamkollega Kévin Estre fik imidlertid en super start på selve løbet, hvor hele fire konkurrenter blev overhalet allerede på første omgang. Herefter blev franskmanden ved med at presse på, og efter en periode med safetycar i løbets tredje time kunne Kévin Estre snuppe føringen i løbet fra Ferrari, efter en spektakulær overhalingsmanøvre. En føring franskmanden måtte afgive igen inden han overlod bilen til Michael Christensen.


(Foto: Porsche Media)

”Det var fedt at se Kévin køre bilen frem i feltet, også selv om føringen kun var kortvarig. Bilen var overraskende god i løbet, og i løbets afsluttende fase kunne jeg igen angribe de to Ferrari’er i front,” forklarede Michael Christensen.

Efter at have overtaget bilen på en tredjeplads kæmpede danskeren sig op til- og forbi Ferrari’en på andenpladsen, og ved målstregen var forskellen mellem den vindende søster-Ferrari og Porsche #92 kun fem sekunder.

”Det var vores bedste resultat i denne sæson indtil nu, og hele løbet var virkelig spændende. Det hele kom perfekt sammen i dag – bilen, vores strategi og både os kørere, samt teamets folk, leverede en fejlfri indsats. Det giver os et godt skud selvtillid frem mod resten af sæsonen,” slutter Michael Christesen med et smil.

www.michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Circuit of the Americas
  • 16/09/17 - Circuit of the Americas - FIA WEC - FIA VM
  •