Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Special Saloon Car gæster Ring Djursland

Special Saloon 
14/09/17 

For tredje gang i år skal Special Saloon Car feltet ud og køre race på den kuperede bane Ring Djursland. I weekenden den 16. – 17. afholdes Aros Porte løbet, hvor bl.a. også DST bilerne kommer.
 

Hvis man skal karakterisere Special Saloon Car som klasse med ganske få ord, så må det blive ord som underholdende og varieret. Varieret ikke mindst pga de mange forskellige biler. Det er også en klasse, hvor divisionsinddelingen betyder, at man ikke nødvendigvis behøves have den absolut hurtigste og vildeste bil for at tage mesterskabet. Det er den mesterskabsførende og forsvarende mester fra 2016, Hans Hartmann, et godt eksempel på. Hans Hartmann kører i en Honda Accord, der passer ind i ”den lille” division Super Touring. Selvom det er en meget fin bil, så kan den dog ikke være med i forhold til de store og hurtige biler i GT-B og Extreme divisionerne. Men da Hans udelukkende får point i forhold til sin egen division betyder det, at han p.t. ligger solidt i front i det samlede mesterskab, og han bliver mere end almindelig svær for de andre at hente.


2016 mesteren, Hans Hartmann, skal ud og forsvare sin føring
(Foto: Keld Dohm)

En anden deltager man skal være opmærksom på i weekenden er Hans Henrik Pedersen, der kører i en meget flot og spektakulær Dodge Viper. Hans Henrik er en særdeles erfaren herre i dansk motorsport, faktisk har han i år været med i 30 år, og han er stadig en af de hurtigste og sjoveste kørere at følge.


Hans Henrik Pedersen fra ACI motorsport har i år 30 års jubilæum i dansk motorsport
(Foto: Keld Dohm)

En af de mere underholdende ting ved Special Saloon Car er, at der ofte kommer gæstekørere og prøver deres mere eller mindre specielle biler af. En af disse er Mikkel O. Pedersen, der til daglig kører med i Porsche SuperCup, som er support serie til selveste formel 1. I weekenden får vi for tredje gang i år fornøjelsen af at se Mikkel køre i Special Saloon Car i en Porsche GT3, og det plejer ikke at gå stille af. Sidst Mikkel kørte med, var netop på Ring Djursland tilbage i Juni, og ved den lejlighed tillod den unge racerkører sig såmen at køre fra alt og alle med tre generelle heatsejre. Og kender man Mikkel, så ved man, at han vil gøre alt for at gentage det kunststykke.

Tidsplanen for SSC ser således ud (med forbehold for ændringer):
Lørdag den 16. september kl 09:25: Træning
Lørdag den 16. september kl 12:30: Tidtagning
Lørdag den 16. september kl 15:10: Heat 1
Søndag den 17. september kl 10:05: Heat 2
Søndag den 17. september kl 14:40: Heat 3

SSC, www.specialsalooncar.dk

Keld Dohm


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/09/17 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her