Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Blandede bolsjer for Team Bundgas

Youngtimer 
13/09/17 

Youngtimerne stillede med 50 biler til Historisk weekend på Ring Djursland, heraf bidrog Team Bundgas med tre biler, ud over udfordringer med vejret, bød weekenden desværre også på tekniske udfordringer.
 

I Klasse 2 skulle Kim i sin Peugeot 306 med nr. 269, revanchere de tekniske vanskeligheder fra Rudskogen i august. Siden løbet i august er gearkassen nødtørftigt blevet gennemgået, og det skulle senere vise sig ikke at være helt nok.

Tidstagningen gav en positivt overraskende 5. bedste tid, under tidstagningen måtte han dog lige i pit, for at få gearskiftet spændt fast, og det gik lige friskt nok, faktisk 11 km/t for friskt, det kostede en bøde og 4 placeringer på start gridden.


(Foto: Per Rasmussen)

Første heat gav en flot 5. plads, i andet heat var Kim igen lige frisk nok, og måtte afsone en strafbane for tyvstart og endte som nummer 7.

I tredje og sidste heat var koblingspunktet igen svært, endnu en tyvstart og dertilhørende strafbane måtte afsones, det blev herefter til et løb med adskillige overhalinger, og med 3. hurtigste omgangstid.

Lige meget hjalp det, på 8. omgang gav gearkassen op med et brag, som lød både kompliceret og dyrt.


(Foto: Per Rasmussen)

I Klasse 1 skulle Christian i Seat’en med nr. 135 og Thomas i BMW med nr. 148, tage kampen op med Ring Djursland bakkede baneforløb.

Tidstagningen gav en fornuftig 7. plads til Christian i Seat, og en lidt skuffende 10. plads til Thomas i BMW’en.

Til første heat var der mørke skyer over Ring Djursland, men banen var tør, så alle kørte til start på slicks. Det blev dog til regulært regnvejr undervejs, så der blev kørt forsigtigt, det blev blot til en 10. og 11. plads. På sidste omgang skød Seat’en en turboslange af, det var i sig selv det mindste problem, men i samme ombæring kunne der konstateres en del metal spåner og skidt i indsugningen, det var ikke til at fastslå hvorfra det kom, så for at undgå et potentielt motorhavari valgte teamet modvilligt at lade Seat’en stå resten af weekenden.


(Foto: Per Rasmussen)

Andet heat startede Thomas som 9’er, midt i heatet smed en af de forankørende en del kølevæske, det gav en temmelig glat bane, og delte feltet i to, men med lidt hjælp fra andres uheld blev det alligevel til en 5. plads.

Set fra BMW’en blev tredje heat en lidt kedelig forestilling, det var ikke muligt at fange de forreste, så det meste af heatet foregik alene, og det blev til en træls 9. plads.

Oppe foran tog Dan Pedersen og Tommy Dam Kieffer sig af de fleste point, især tredje heat var vældig tæt, så tæt at der blev byttet lidt mere end klarlak. Kørerne var dog enige om at dele ansvaret, og humøret var højt.

Der skal således skrues lidt inden HMS’ afslutningsløb på Ring Knutstorp i weekenden den 30. september/1. november.

Mr. Hill
Team Bundgas


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 10/09/17 - Ring Djursland - Youngtimer
  •