Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM point, med sygdom i kroppen

DM Rally 
12/09/17 

Bilen var klar, codriver Kaj Mikkelsen/Sporup var klar, og serviceteamet med Claus Oddershede og Svend Åge Nielsen var klar, mens manden bag rattet i den hurtige Opel Corsa OPC var knap så klar og frisk, sygdom i kroppen på Jan Jacobsen/Holstebro var ikke det optimale udgangs punkt til at køre om værdifulde DM Point.
 

DM3 i Rally, Hankook Slagelse Rally var et rally af den gamle skole, 16 hastighedsprøver i alt, de første 4 skulle køres i bæl ragende mørke omkring Slagelse, og dagen efter om lørdagen, så skulle yderlig 12 prøver køres. Prøverne indeholdte alt hvad et rallyhjerte kunne begære, mørke, grus, og asfalt, og det hele blev krydret med meget regn, en svær cocktail.

Jan havde glædet sig meget til fredag aftenens prøver, da han er fascineret af kørsel i mørke, hvor lyskeglerne er det eneste som du som rallykører har at køre efter, nærmest tunnel vision.

Men prøverne var ekstrem glatte, og uden kantmarkeringer så skulle ideallinjen sidde lige i skabet, og det var svært at køre helt fejlfrit, og feber i kroppen hjalp heller ikke på koncentrationen.

Men både Simon Vallentin/Ole Fredriksen og Marco Gersager/Jeannette Kvick i to identiske Opel Corsa lagde niveauet for løbet, og det var højt.

En nats søvn hjalp lidt mht. helbredet, og da Simon Vallentin udgik ret tidligt, så var dagens slagplan at holde andenpladsen, da en anden DM kompetent Gert Marboe også kørte af, markerne som omgav prøverne var bløde og ret umulige at skubbe fri fra, hvis man botaniserede.

Selvom regndækkene blev skåret til meget regn, så var regnen så intens og volumen agtigt, at bilen akvaplanede både her og der, de spor kørte smalle asfalt veje var fyldt med vand, og grusvejene var tunge, her skulle der ikke bremses millimeter præcist til hvert sving, nej der måtte gerne køres lidt med blød hat og modereret gas.

Marco Gersager/Jeannette Kvick vandt fortjent på dagen, Marco har virkelig fundet fart og niveau, så andenpladsen var Jan fuldt ud tilfreds med, med alle faktorer taget i betragtning, det er en klasse hvor der ikke er plads til snøleri, og hvor afstanden imellem succes og fiasko er meget lille, især med efterårets luner vejmæssigt taget i mente. Og der resterer stadig to DM afdelinger, og dermed mange point at køre om endnu.

Der er kun 14 dage til DM4 i Roskilde, nu skal bilen lige hjem og have en make over, og Jan skal have feberen ud af kroppen, så er hele teamet klar til Roskilde, med frisk halm i træskoene.

Resultater via www.rallyresult.dk

Allan POST


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 09/09/17 - Slagelse - DM Rally - DM
  •