Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Gersager og Kvick på vej mod dobbelt-sejr

DM Rally 
12/09/17 

- Fører i opgøret om to rallymesterskaber og er på en samlet andenplads i DM-opgøret
De kom, de kørte og de brillerede i årets tredje runde af Danmarksmesterskabet - Hankook Slagelse Rally.
Dermed er Marco Gersager og Jeannette Kvick, Rødovre/Slagelse, i deres standard Opel Corsa OPC nu kun 16 point efter det førende hold, Ib Kragh og Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro i en langt kraftigere og hurtigere Citroën DS3 R5 toptrimmet efter mere vidtgående regler.
 

Sluttede i top-10
Gersager og Kvick kørte deres Opel Corsa OPC i mål som nummer otte i generalklassementet og som vinder af Klasse 2 for Gruppe E-biler inklusive bilerne i Opel Corsa OPC Cup-klassen, som Gersager og Kvick også vandt. Dermed konsoliderede de føringen i Corsa OPC-cuppen, som de allerede havde før DM-runden i Slagelse.

Samtidigt fører de nu i Gruppe E-klassen, da det hidtil førende hold, Gert Marboe og Michael Gammelgaard, Tølløse/Gørding, udgik af løbet uden at få point.


Marco Gersager og Jeannette Kvick i deres Opel Corsa OPC på vej mod klassesejren i Hankook Slagelse Rally. Da Corsa OPC Cup-reglementet ikke tillader brug af deciderede regndæk, måtte Gersager og Kvick nøjes med at køre på dæk med opskåret mønster, så det blev en ekstra udfordring for holdet.
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Som en spurv i tranedans
Gersager og Kvicks avancement i det officielle DIF-mesterskab - Dansk Super Rally - indebar ikke blot, at de nu er på andenpladsen i den samlede stilling før årets to sidste DM-runder, hvoraf den næste køres allerede den 23. september i FTZ Rally Roskilde.

Opel-holdets succes viste også, at det er muligt uden et budget i millionklassen - og som en spurv i transdans - at gøre sig gældende på topplan i en mindre standardbil.

Der var ellers lagt op til et skarpt opgør blandt deltagerne i Klasse 2 og Corsa OPC Cup, da sidste års vinder af begge klassementer, Simon Vallentin, Gislinge, var på gæstevisit i sin vinderbil.

Han tog føringen fra starten, men udgik i det glatte føre, og dermed kunne Gersager og Kvick koncentrere sig om at holde afstand til de øvrige konkurrenter.


Et stærkt serviceteam er en forudsætning for succes i rally, men det har Gersager og Kvick, og det ses på resultaterne
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Hidtil mest krævende rally
- Vi kørte så hurtigt, som vi overhovedet kunne uden at oversatse på de pjaskvåde og glatte veje. Det primære var at gennemføre og få samlet flere point, og det lykkedes, fastslog en glad og tilfreds Marco Gersager efter rallyet. der beskrives som det mest krævende, han hidtil har kørt.

- En fantastisk situation, at vi nu har chancen for at vinde tre mesterskaber efter et ekstremt vanskeligt og udfordrende rally, som kun halvdelen af feltet gennemførte, tilføjede co-driver Jeannette Kvick.

For Gersager og Kvick er situationen nu den, at de blot skal gennemføre fjerde runde for at sikre sig mesterskabet i Klasse 2 for Gruppe E-biler og Opel Corsa OPC Cup. Samtidigt har de en fair chance for at score point til en Top-3 placering i Dansk Super Rally.


(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

GM Motorsport

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Jeannette Kvick
  • Marco Gersager
  • Slagelse
  • 09/09/17 - Slagelse - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: