Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Fedt rally, med akvaplaning

DM Rally 
13/09/17 

Sensommer i Danmark, men vejrliget var en våd en af slagsen, men Suzukimotorsport.dk leverede varen, sportsligt set, i et rigtig godt rally, lavet af Slagelse Auto Sport – Hankook Slagelse Rally/DM3, 16 prøver af høj kvalitet, på både asfalt og grus, og ja, med meget regn.
 

Kenneth viste niveau
Kenneth Madsen/Ruds Vedby og Mette Felthaus/Horsens leverede varen fra første meter, de var i topform fra det netop kørte Barum Rally, og deres hurtige Suzuki Swift Maxi 2000 havde fået monteret ’det lange lys’, til de fire prøver som skulle forceres i mørke, kørsel i mørke, hvor udsynet begrænser sig til de kraftige projektører, en slags tunnel vision, det skal opleves i en rallybil, for rigtigt at kunne beskrive, hvor fedt dette er og FØLES !!!

De lange knives aften
Aftenens prøver var noget af en mundfuld, hurtige vestsjællandske veje, uden de normale kantmarkeringer gjorde, at svingene skulle skæres med akkuratesse og det indimellem i både femte og sjette gear, men Kenneth og Mette havde bevaret tempo og niveauet fra Barum Rally, og efter aftenens fire prøver, så førte de generelt ned til Kim Madsen i Peugeot 208 T16 R5 og Ib Kragh i Citroën DS3 R5, de havde opbygget et forspring på 28 sekunder.

Men Kenneth vidste godt at der ventede 12 krævende prøver om lørdagen, med både grus i en meget tung version, våde asfaltveje og dermed store udfordringer for hans forhjulstrukne Suzuki, og det var vigtigt at få mange point med hjem, da holdet manglede point fra DM2.

Våde og svære forhold
Og lørdagens prøver vil vel nærmest gå over i historien, da regnen gjorde prøverne ekstremt glatte, og en marktur ville få fatale følger.

Det regnede så meget, de smalle veje stod med vand på, der lå vand i sporene, så bilen akvaplanede i både femte og sjette gear, så der skulle korrigeres KVIKT indimellem på rattet, og Kenneth var kun en enkelt gang på marktur, og der blev kablet til spjældhusene holdt heeelt stramt, men de kom videre uden fatal tidstab.

Vejr konditionerne gjorde rallyet til en taktisk affære, men en klassesejr og 2’er generelt kunne ikke gøres bedre eller flottere, og med kun 14 dage til næste DM i Roskilde, så skal bilen ’kun’ vaskes og efterses, sportsligt set et perfekt løb, med lune point på kontoen, i et koldt rally.

DM debut
Den anden bil i temaet havde DM debut til chaufføren, Allan Kirkegaard Nielsen/Ruds Vedby skulle for første gang prøve kræfter med et DM løb, og det blev så lige i baghaven, og som codriver sad super rutinerede Arly Larsen/Dianalund, og ingen tvivl, Allan var meget spændt. Og at debuten så lige skulle foregå i mørke, på fedtede asfaltveje og på hjemmebane, det var mange ting at skulle kapere, men Allan gjorde det fantastisk flot, og hans tider matchede både hurtigere biler og rutinerede chauffører. Faktisk var hans tider ’for gode’, men han må have lært noget ved at kigge Kenneth over skulderen, men selv at kunne omsætte teori til fart, det er flot. Lige indtil SS11 holdte Allan og Arly kablet stramt, men gearkassen havde mistet pusten, og så nåede holdet også lige at ’besøge’ den vestsjællandske muld, på de ekstremt våde og vanskelige veje, men trods alt have han kun positive minder med hjem fra løbet, han kan tænke tilbage på en debut, hvor han virkelig leverede varen.

Som sagt, næste DM attack er lørdag 23. september i Roskilde, og for Kenneth og Mettes vedkommende så skal bilen vil vaskes ren for mudder og pladder, mekanisk spiller den bare hundrede procent, og Kenneth viste tempo og teknik i DM3, som gerne skulle gentages i Roskilde til DM4.

Rallyets resultat kan ses via www.rallyresult.dk

Suzukimotorsport.dk

Allan POST


Læs mere om:
  • Kenneth Madsen
  • Mette Felthaus
  • Slagelse
  • 09/09/17 - Slagelse - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: