Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen tilbage i kampen om DTC-mesterskabet efter suveræn sejr i Norge

DTC 
12/09/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSjette afdeling af Danish Thundersport Championship på Rudskogen-banen i Norge endte med en finalesejr til Jan Magnussen, mens teamkammerat Michael Markussen sluttede firer. Magnussen Racing Experience er dermed tilbage i kampen om mesterskabet inden DM-Finalen.
 

Det udløste euforisk glæde hos Magnussen Racing Experience, da Jan Magnussen søndag kørte sin Chevrolet Camaro først over målstregen i finaleløbet i Danish Thundersport Championship på Rudskogen-banen i Norge. Sammen med yderligere en heatsejr og en fjerdeplads udløste det nemlig point nok til, at Magnussen nu er tilbage i kampen om DTC-mesterskabet inden sæsonens sidste løb på Jyllandsringen den 30. september og 1. oktober.


(Foto: Denner Photo)

– Det var en suveræn weekend! Teamet gjorde en fantastisk indsats, og vi ramte plet med setuppet. Alt kørte, som det skulle, og vi havde farten til at dominere. At tage hjem med en finalesejr er bestemt optur efter et skuffende Grand Prix Danmark i sidste måned. Vi fik næsten lukket hullet til den tætteste konkurrent i mesterskabet og har nu en reel mulighed for at kæmpe med om den helt store pokal til DM-Finalen på Jyllandsringen, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen startede weekendens første løb fra en andenplads og lå længe i angrebsposition få hundrededele af et sekund bag den førende Kasper H. Jensen fra Massive Motorsport, før han på næstsidste omgang formåede at overhale og vinde med knapt et sekunds forspring.


(Foto: Denner Photo)

I andet kvalifikationsheat søndag, som blev afviklet i tørvejr, men på en våd bane og med regnvejrsdæk på alle biler, startede Jan Magnussen således fra en ottendeplads, og trods han længe blev spærret af langsommere biler, formåede han at kæmpe sig frem i feltet og slutte på en solid fjerdeplads.

Udfaldet af de to løb betød, at Jan Magnussen kunne indtage pole position til finaleløbet søndag eftermiddag, hvor en byge af olympiske dimensioner igen havde gjort den 3,2 kilometer lange norske racerbane spejlglat. Magnussen styrede imidlertid sin Chevrolet Camaro sikkert fra start og dominerede løbet hele vejen til målflaget – endda med hurtigste omgangstid på sidste omgang.

Markussen: Et efter omstændighederne godkendt resultat
For Michael Markussen startede weekenden med en femteplads i første kvalifikationsheat, og den erfarne DTC-kører fra Magnussen Racing Experience var også på vej til at kæmpe sig op gennem feltet i andet heat, da han kom i kontakt med en konkurrent på første omgang og snurrede rundt.

– Det var enormt frustrerende at se bilerne drøne forbi, men heldigvis skete der ingen skader på bilen, og jeg var hurtigt tilbage i løbet igen. Desværre uden chance for at indhente det tabte, fortæller Michael Markussen.


(Foto: Denner Photo)

Markussen imponerede dog ved at køre sig helt frem til en syvendeplads i det store felt, og undervejs satte den unge Kolding-kører desuden løbets hurtigste omgangstid. Michael Markussen kunne således starte fra en syvendeplads i finaleløbet, hvor specielt en duel med en forsvarende Frederik Schandorff tegnede sig for løbets mest underholdende moment.

– Jeg kæmpede længe med Schandorff, som gjorde alt for at holde mig bagved, men i sidste ende slap jeg forbi og begyndte straks at lægge afstand. Der var dog for langt op til tredjepladsen, men efter omstændighederne er en fjerdeplads i finalen godkendt. Havde jeg undgået episoden i andet heat kunne jeg have endt på podiet. Teamet havde i hvert fald givet mig en optimal bil, og der er bestemt lagt i ovnen til et brag af en finale på Jyllandsringen.


(Foto: Denner Photo)

Næste opgave for Magnussen Racing Experience finder sted den 16.-17. september, hvor sjette afdeling af Danish Formula 4 Championship afvikles på Ring Djursland, mens den afgørende finale i Danish Thundersport Championship finder sted i weekenden den 30. september og 1. oktober på Jyllandsringen.

Forinden dette skal Jan Magnussen imidlertid køre næstsidste afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab for Corvette Racing på Laguna Seca i Californien. Dette løb finder sted den 22.-24. september.

JAN MAGNUSSEN RACING
MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Rudskogen Motorsenter
  • 10/09/17 - Rudskogen Motorsenter - DTC
  •