Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kim Madsen vandt et pjask-vådt DM-opgør

DM Rally 
11/09/17 

Kim Madsen fra Sorø kørte sammen med Kasper Sørensen, Stenlille, fra alle i weekendens vellykkede, men krævende og pjaskbåde Hankook Slagelse Rally.
Dermed vandt han i en 4-hjulstrukket Peugeot 208 T16 sin første totalsejr i et DM-rally foran Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, i Suzuki Swift Maxi 2000 og Ib Kragh og Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro i Citroën DS3 R5.
 


Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, i et glat sving ved Antvorskov Kasserne og på vej m
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

På forhånd var der lagt op til et skarpt opgør om DM-point mellem de tre førende fartpiloter i det officielle DIF-mesterskab Dansk Super Rally; Ib Kragh, Heino Mejer, Horsens, i Volvo 242 Turbo og Gert Marboe, Tølløse i Citroën DS3.
Men jokeren fra Sorø - Kim Madsen - og weekendens regnvejr fik afgørende indflydelse på slutresultatet.

DEBUT I R5-BIL
I 2015 kørte Kim Madsen sin forhjulstrukne Peugeot 208 til et Danmarksmesterskab. Siden har den 37-årige værkstedschef kun været sporadisk aktiv i rallysprint. Men lysten til at prøve en 4-hjulstrukket R5-bil ulmede, og da Hankook Slagelse Rally så at sige skulle køres i ”baghaven“, fik han en toptrimmet Peugeot 208 T15 fra det italienske Friul Motor hentet til Danmark.
Med sin tidligere co-driver, den 39-årige lastbilmekaniker Kasper Sørensen, Stenlille, i højresædet, var Kim Madsen klar til udfordre DM-toppen.


Kim Madsen og Kasper Sørensen i deres Peugeot 208 T16 R5 på vej mod sejren i weekendens pjaskvåde og meget krævende Hankook Slagelse Rally
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

UVENTET OPTAKT
I sæsonens to indledende runder fik den mangedobbelte DM-vinder Kenneth Madsen kun point i det ene, og havde dermed noget at indhente, så fra starten lagde han ud i et forrygende tempo. På rallyets fire første regnvåde og mørklagte hastighedsprøver sikrede han sig et stort forspring på lidt over 28 sekunder til Kim Madsen og godt 46 sekunder til Ib Kragh.
En uventet optakt som fik en overraskende slutning.

RAMTE TRÆ, MEN FØRER STADIG
Men lørdagens fortsatte regnbyger gav de 4-hjulstrukne biler en fordel, så meter for meter fik konkurrenterne i de to R5-biler reduceret Kenneth Madsens forspring. Men selv for en 4-hjulstrukket bil kunne det gå for stærkt på de regnvåde og spejlglatte veje. På rallyets tredjesidste hastighedsprøve snurrede den DM-førende Ib Kragh i sin DS3 R5 og ramte et træ.


Ib Kragh og Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro, kunne fortsætte efter snurreturen ved Antvorskov Kaserne, men mistede kostbar tid og måtte nøjes med en trejdeplads i Slagelse. Han fører dog fortsat DM-opgøret.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Selvom han kunne fortsætte, var tidstabet for stort til indhente Kim Madsen, som dermed sluttede sin R5-debut med en totalsejr i det særdeles krævende og vellykkede Hankook Slagelse Rally. Ib Kragh tog tredjepladsen i weekendens DM-runde og får travlt med at reparere bil, så han kan blive klar til den fjerde runde, som køres i Roskilde den 23. september.

For Kim Madsen var det ikke starten på et comeback til DM-rally:
- Jeg fik prøvet at køre en R5-bil, og det var en fantastisk oplevelse under krævende forhold, men det er ikke planen at fortsætte, fastslog en glad og tilfreds Kim Madsen efter weekendens våde og glatte pointopgør.


Kim Madsen (t.h.) og Kasper Sørensen, Sorø/Stenlille, med vinderpokalerne efter ankomsten til mål i rallycentrum hos Hansen Biler A/S i Slagelse
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

I det sideløbende DM-tællende Hankook Slagelse Minirally vandt Kenneth Kolbe/Peter Egholm, Slagelse/Kirke Hyllinge, i Peugeot 205 Maxi foran Torben Nielsen/Anders Clausen, Juelsminde/Silkeborg, i Toyota Corolla og Teil Hansen/Claus Kammersgaard, Slagelse/Kolding, Ford Escort RS.

Slagelse Auto Sport og Hankook Slagelse Rally 2017

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Slagelse
  • 09/09/17 - Slagelse - DM Rally - DM
  •