Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Danskere vandt atter løb i tysk rallycup

Rally 
10/09/17 

Jacob Madsen og Line Lykke Jensen kan stadig vinde prestigefyldt tysk cup
Danmarks talentfulde rallyhold Jacob Madsen fra Ruds Vedby og Line Lykke Jensen fra Stenløse var tilbage i topform, da de i weekenden vandt cupsejr med deres Opel ADAM i Rallye Niedersachsen tællende til det tyske rallymesterskab.
 

Efter en afkørsel i Rallye Deutschland for tre uger siden var de meget opsat på at vise, at de stadig er hurtigste hold i den tyske ADAC Opel Rallye Cup, hvor 20 unge talentfulde rallymandskaber dyster i identiske biler.


Jacob Madsen og Line Lykke Jensen var flyvende i deres Opel ADAM, da de i weekenden var hurtigst af alle i ADAC Opel Rallye Cup i Rallye Niedersachsen tællende til det tyske rallymesterskab
(Foto: Opel)

Og det gjorde de med manér, for efter at 14 hastighedsprøver var afviklet fredag nat og lørdag, havde Jacob Madsen og Line Lykke Jensen kørt deres Opel ADAM ind på en klar førsteplads 23 sekunder foran ærkerivalerne, svenskerne Tom Kristensson og Henrik Appelskog, i en identisk bil. Disse to hold er i særklasse bedst i cuppen, men Jacob Madsen og Line Lykke Jensen har slået svenskerne i alle løb, på nær det sidste, hvor de udgik. Desuden måtte de stå over i to løb i foråret, hvad der har kostet mange dyrebare cup-point.

"Vi nåede vores mål, som er at vinde hver gang. Det var et yderst vådt og glat rally på grund af regnen, og en enkelt gang var vi tæt på at glide ned i en grøft," fortæller en glad Jacob Madsen ved mål på rallyet i Osterode am Harz.

"Det var fantastisk at komme igennem og nå alle vores målsætninger. Udover 30 point for at vinde, fik vi også fem point for flest prøvesejre og fem point for at vinde powerstage, så vi kunne ikke have gjort det meget bedre," uddyber en tilfreds Line Lykke Jensen.


Jacob Madsen letter forhjul i sin Opel ADAM på vejr mod cupsejr sammen med Line Lykke Jensen i Rallye Niedersachsen
(Foto: Opel)

Inden sidste løb i ADAC Opel Rallye Cup er Jacob Madsen og Line Lykke Jensen nu avanceret til den samlede andenplads. Men selv om de måtte vinde sidste afdeling, kræver det svensk uheld, hvis de skal vinde totalsejren.

"Efter at vi udgik i Rallye Deutschland har det været mit mål at nå andenpladsen i cuppen, og nu er vi der. Selvom om vi vinder det sidste løb, skal Tom Kristensson have problemer, for at vi kan vinde totalsejren," erkender Jacob Madsen.


Jacob Madsen og Line Lykke Jensen var i centrum for fejringen i Osterode i Harzen efter at have vundet cupsejren i ADAC Opel Rallye Cup med deres Opel ADAM i Rallye Niedersachsen
(Foto: Opel)

Vinderne af den tyske rallycup får typisk et års deltagelse i Europamesterskabet i rally for juniorer. Vinder Jacob Madsen og Line Lykke Jensen ikke cuppen, kan de dog håbe på et wildcard til at deltage i denne serie. Med deres indsats har de under alle omstændigheder bevist, at de er hurtigst af alle i ADAC Opel Rallye Cup.

Næste gang man kan se Jacob Madsen og Line Lykke Jensen i aktion herhjemme, er i Rally Roskilde lørdag den 23. september på landevejene omkring Roskilde. Her stiller de dog ikke op i deres Opel ADAM cupbil med 140 HK, men i den noget stærkere Opel ADAM R2 med små 200 HK.

ADAC Opel Rallye Cup, syvende afdeling:
1 Jacob Madsen, Ruds Vedby / Line Lykke Jensen, Stenløse, Opel ADAM, 1:16:06,6
2 Tom Kristensson / Henrik Appelskog, Sverige, Opel ADAM, 1:16:29,7
Udgået: Calvin Beattie / Jack Morton, Irland, Opel ADAM,

ADAC Opel Rallye Cup, stillingen efter syv ud af otte løb:
Bemærk: Denne foreløbige stilling har en fejl, idet Jacob Madsen og Line Lykke Jensen i skrivende stund ikke er godskrevet for at vinde powerstage i identisk tid med Kristensson/Appelskog. Madsen/Jensen vil få deres pointtal hævet til sammenlagt 50 (i stedet for 45) point i syvende løb, og deres samlede pointtal vil således blive 196.

Platz Teilnehmer Fahrzeug Division Gesamt Bez V1 V2 V3 V4 V5 V6 V7
1 Kristensson, Tom Appelskog, Henrik Opel, Adam D8 226 D: PS: 30 5 45 5 45 5 30 5 0 0 18 3 30 5
2 Madsen, Jacob Jensen, Line Lykke Opel, Adam D8 191 D: PS: 45 4 - - 45 4 45 3 0 0 45 0
3 Beattie, Calvin Morton, Jack Opel, Adam D8 172 D: PS: 24 0 30 4 30 4 24 3 30 4 15 4 0 0

Michael Eisenberg
 
 

Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: