Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Gassen brænder fra i dag

DM Rally 
09/09/17 

- men uden Jan Bekker
Udsigten til et skarpt opgør mellem de hurtigste danske fartpiloter og Jan Bekker, Tyskland, i Subaru Impreza WRC S7 bliver ikke til noget, da den hurtige tysker har meldt afbud på grund af sygdom.
 


Jan Bekker fik et akut maveonde og besluttede at springe over i denne omgang
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Kim Boisen har ligeledes meldt afbud, så hans rappe BMW M1 kommer heller ikke til start ligesom Jesper Troels-Smith har udsat debuten i sin nye bil Renault Clio R3T, som har erstattet den Peugeot RCZ, som han tidligere har kørt, men nu har solgt til Alex Siersbæk.

Men det får ikke gassen til at brænde mindre, når de første fire hastighedsprøver i Hankook Slagelse Rally afvikles fredag aften.

Ib Kragh er med sin Citroën DS3 R5 fast besluttet på at fastholde sin føring i det officielle DIF Danmarksmesterskab - Dansk Super Rally - og ligeså opsat er Heino Mejer i sin hurtige Volvo 242 Turbo på at trække forbi Ib Kragh, der med 137 point fra årets to første DM-runder har et lille forspring til Heino Mejers 131 point.


Ib Kragh fører an i DM-opgøret, men skal holde linen stram for at bevare sit forspring fra de ambitiøse konkurrenter, der lurer i slipstrømmen.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Ikke langt efter dem følger Gert Marboe i sin standard Citroën DS3 med 128 point og Marco Gersager i Opel Corsa OPC med 126 point.

Og så er der lige feltets dark horse, Kenneth Madsen i Suzuki Swift Maxi 2000. Pointmæssigt er han bagud i forhold til de andre, da han udgik i anden DM-runde i Juelsminde, men han er altid stærkt kørende, og holder bilen, ender han som regel i toppen af feltet.


Kenneth Madsen kan med en god dag sætte en anden dagsorden end de førende i DM-stillingens Top-5 satser på.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Med regnvejr og skiftende underlag kan dækstrategi komme til at spille en væsentlig rolle, når mesterskabspointene fra opgøret i Slagelse skal fordeles.

DM-rallyet er på 349 kilometer, heraf 135 kilometer hastighedsprøver fordelt på 16 strækninger, hvoraf fire køres på gennemgående stræk og 12 køres på rundbaner med afløb i varierende længde. Bortset fra nogle få strækninger på grusvej, køres rallyet på asfaltveje.

Hankook Slagelse Rally
Slagelse Auto Sport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Slagelse
  • 09/09/17 - Slagelse - DM Rally - DM
  •