Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Tæt og nervepirrende DM-slutspurt i Folke Race

Folkerace 
09/09/17 

Kørerne fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har traditionen tro præsteret flotte resultater i DM-sæsonen 2017 for Folke Race, hvor der mangler at blive kørt 2 DM-afdelinger - i Esbjerg og Kolding.
 


Kasper Kudahl Christensen scorede en flot A-finalesejr på Løvel Banen, og 10 meter efter målstregen ”vanddøde” FR-raceren!
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- MNJ har i år mulighed for at hjemkøre 4 danske mesterskaber ud af 5 mulige, oplyser MNJ’s formand Finn Knudsen - I DM for klubhold har MNJ i praksis vundet mesterskabet, idet motorklubbens FR-teams kollektivt skal gå ned med defekt konkurrencemateriel i DM-slutspurten, før den nuværende toer (Kolding Automobil Club) stryger i front.


Steen Kudahl Christensen ligger nr. 3 i DM-stillingen for Klasse 2.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I efteråret er der blevet kørt 2 afdelinger, hvilket bød på kraftige regnvejrs-udfordringer på Løvel Banen samt et tørvejrs-motorløb på Ørnedalsbanen - ”Ørnen” - ved Sæby.

- Jeg havde i ikke konkurrenceheldet i regnvejret på Løvel Banen, konstaterer den regerende danske mester i Ladies Cup: Kristine Cilleborg Madsen. - Min FR-racer slugte meget vand i B-finalen. Jeg kom derfor kun frem til det første sving i A-finalen, før bilen gik i stå. På ”Ørnen” gik det noget bedre med en andenplads. Kristine Cilleborg Madsen har et forspring på 5 placeringer til nærmeste konkurrent inden DM-slutspurten.


Kristine Cilleborg Madsen har genfundet race-poweren i Ladies Cup.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I U16-klassen startede Karsten Lindbøg Hansen fra MNJ imponerende DM-serien med 4 sejre ud af 4 mulige, men har oplevet en lille nedgang i resultaterne: - I Løvel manglede jeg trækkraft, men gav regnvejret og det yderst fedtede underlag skylden. Problemerne fortsatte imidlertid i Vendsyssel, og vi har nu fundet fejlen i en delvis defekt motor. Jeg er derfor klar til en slutfight med lidt flere hestekræfter under motorhjelmen!


Kasper Lindbøg Hansen mistede power i sin FR-racer, men fører stadig U16-klassen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Karsten Lindbøg Hansen ligger stadig front for DM. Klubkammeraten Magnus Smed har også gode muligheder for en DM-medalje, og har flere gange fået tildelt fighter-pokalen i U16-klassen.


Magnus Smed fighter sig frem til DM-medalje i U16-klassen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) scorede den dobbelte danske mester fra MNJ: Thomas Pedersen sin første generalsejr i år - ved løbet på Ørnedalsbanen: - Jeg undgik den traditionelle tumult på startlangsiden, og kunne herefter kontrolleret hjemkøre etteren. Jeg fik derfor revanche for en regnfugtig tier på Løvel Banen. Jeg ligger nu på en foreløbig toer, men har stadig væk gode muligheder for en tredje DM-titel. I Klasse 1 er MNJ’erne: Dennis Hedegaard og Kristian Schack også gode kandidater til en medalje.


Thomas Pedersen vandt en A-finalesejr på ”Ørnen”, og ligger flot til DM-medalje i Klasse 1.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.) er det i praksis afgjort, at DM-titlen havner hos en MNJ-kører. Med 5 FR-chauffører i TOP SEKS kan nordjyderne se frem til en indbyrdes spændende og hektisk slutfight.


Dennis Hedegaard ligger på en foreløbig tredjeplads i Klasse 1.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Jeg har bygget en ”ny” FR-racer til efterårs-slutspurten, oplyser Kenneth Brian Sørensen. - Jeg benyttede derfor løbet på ”Ørnen” til udrydning af nogle børnesygdomme. I A-finalen knækkede en støddæmper, men jeg blev alligevel nr. 3 generelt. Fratrukket den dårligste placering ligger jeg på en samlet toer, men kun et enkelt point fra DM-føringen.


Kenneth Brian Sørensen har bygget en ”ny” FR-racer til DM-slutfighten.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I front for DM i Klasse 2 ligger den tidligere danske mester: Anders Salomonsen. Herudover vil klubkammeraterne: Steen & Kasper Kudahl Christensen også snakke med om DM-medaljer.


Anders Salomonsen kører friskt til i Klasse 2 med sin veltjente Ford Mondeo varevogn.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp