Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Casper Røes tilbage på dansk asfalt

Supertourisme 
07/09/17 

Lige indtil sidste weekend, skulle vi bladre helt tilbage til 2013, hvor Casper Røes fortsat kørte gokart, for at finde dagen, hvor den 17-årige fynbo sidst kørte race på dansk asfalt. Det ændrede sig imidlertid i lørdags på Padborg Park, hvor Casper Røes figurerede på startlisten ved årets Night Race i Danish Supertourisme Turbo, bedre kendt som DST.
 

Forklaringen på den lynhurtige fynbos deltagelse i DST skal findes i et ønske om at udfordre sig selv og høste nogle erfaringer med at køre race i lukkede biler, noget som Casper Røes aldrig havde prøvet, før han satte sig bag rattet på sin DST racer i lørdags. Et ønske om at vise sig frem foran sine sponsorer og samarbejdspartnere har også vejet tungt, fortæller Casper Røes fra hjemmet i Odense. ”Jeg er gentagne gange blevet spurgt, om jeg aldrig skal hjem og køre race i Danmark, og nu dukkede denne mulighed pludselig op via mit netværk indenfor sporten. Det er rigtig fedt at have fået muligheden for at køre foran mine sponsorer, og DST raceren er super sjov og udfordrende at køre.”


(Foto: Casper Røes Presse)

Casper kører sæsonens sidste 3 afdelinger i DST for Nordic Racing, hvor han bliver teamkammerat med 24-årige Jesper Egebart. Casper overtager bilen fra Kristian Thorsen, som han kender fra årene i gokart, og han føler sig rigtig godt tilpas i teamet, som har stor erfaring med DST bilerne. ”Det kan tydeligt mærkes, at Nordic Racing har været med i gamet i et godt stykke tid,” siger Casper og udtrykker stor tilfredshed med at have fået en erfaren teamkollega. ”Når man som jeg kommer susende ind fra højre og nærmest springer direkte ind i bilen, giver det masser af tryghed at have en erfaren kollega at spørge til råds. Jesper har givet mig en række gode råd, som har gjort det nemmere at omstille sig i en fart.”


(Foto: Casper Røes Presse)

Siden starten på 2016 sæsonen har Casper Røes slået sine folder i det internationale franske Formel 4 mesterskab, men selvom der er meget langt fra Formel 4 til DST, insisterer han på, at han bliver en bedre og mere komplet racerkører af at være med begge steder. ”Bilerne skal selvfølgelig køres meget forskelligt, men der er også flere ting, som jeg sagtens kan overføre fra den ene serie til den anden, og uanset hvordan man vender og drejer det, så er det altid en god ting at få endnu mere tid bag rattet. Det er klart, at jeg også kigger fremad og spekulerer i, hvad fremtiden måske kan bringe, og her er det sikkert ikke nogen dårlig ting at få lidt erfaringer med at køre med tag på,” siger Casper Røes med et smil.

Sideløbende med DST indsatsen skal efteråret bruges på at kigge fremad mod 2018. Casper Røes satser fortsat på en karriere indenfor formelrace, og han fortæller, at han efter planen skal teste for et par teams i det italienske Formel 4 mesterskab. ”Vi taler med flere teams, og der er linet et intensivt testprogram op for mig henover de kommende måneder. Der er endnu ikke lavet nogle definitive aftaler, men hvis jeg gør det godt i mine tests, burde der være muligheder for en god aftale. Efter 2 sæsoner i Frankrig er det på tide at rykke videre, og det sportslige niveau er efter min vurdering højere i det italienske mesterskab,” slutter Casper Røes.


(Foto: Casper Røes Presse)

Hvordan gik det så på Padborg Park i weekenden? Det gik rigtig godt! Casper kvalificerede sig som 11’er i et felt med mange langt mere erfarne DST chauffører. I dagens første heat kørte han sig frem til en 9. plads, mens han i heat 2 måtte udgå med en knækket trækaksel, inden han i dagens sidste heat, som blev kørt i mørke, sluttede på en 11. plads. Samlet resultat for dagen var en 3. plads i AM mesterskabet, og der var masser af rosende ord fra konkurrenterne, da dagens debutant sluttede dagen af med en tur på podiet. ”Det var en rigtig fed dag. Night Race er et supergodt arrangement, og der var virkelig knald på hele dagen. At jeg så oven i købet kører mig på podiet, gør selvfølgelig bare det hele endnu bedre. Jeg fik masser af klap på skulderen fra teamet og fra de andre kørere, så alt i alt er jeg kommet rigtig godt fra land i DST,” siger Casper selv om den flotte debut.

De 2 resterende afdelinger af årets DST mesterskab køres d. 16./17. september og d. 7./8. oktober på hhv. Ring Djursland og Padborg Park.

Jens Hvas


Læs mere om:
  • Casper Røes
  • Ring Djursland
  • 02/09/17 - Padborg Park - Supertourisme
  • 17/09/17 - Ring Djursland - Supertourisme
  •