Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Ring Djursland bliver historisk

Historisk 
07/09/17 

Ring Djursland bliver historisk den 9. og 10 september, når de klassiske racere fra 60'erne, 70'erne og 80'erne gæster banen.
I Ring Djurslands første år, i midten af 60'erne, var en af hovedattraktionerne kampene i den store standardvognklasse mellem Volvo og Ford Cortina Lotus. De er begge med igen i 65 klassen, sammen med andre sports- og racervogne fra denne epoke, som for eksempel MG Midget og Alfa Romeo Giulia.
 

Da vi nåede frem til starten af 70'erne var det biler som Porsche 911 og BMW 2002 Ti, der dominerede i den store klasse, mens de forhjulstrukne hundehuse fra Morris og Austin, begge med efternavnet Cooper dystede mod hækmotoriserede, baghjulstrukne som fra Hillman og Sunbeam Imp, NSU TT og TTS samt Fiat Abarth i forskellige aftapninger, i klasserne for biler med mindre motorer. Men denne gang er de alle på banen samtidig i 71 klassen.


Man kan opleve eller genopleve (hvis man er gammel nok) Sunbeam Imp versus Mini Cooper S, samt en perlerække af andre klassikere, på Ring Djursland i weekenden, den 9.-10. september
(Foto: Ib Trebbien)

I 1973 lancerede Porsche den første 911 med tilnavnet Carrera, og denne model og dens efterfølgere har siden domineret på alverdens racerbane. BMW oprustede samtidig til CSL Coupe'en som deres vildeste standardvognracer. Begge typer er med på Ring Djursland i 76-81 klassen i selskab med blandt andre Ford Escort RS 1800 , VW Golf Gti og Alfa Romeo Alfasud ti.

Formelracerne har været med på Ring Djursland siden starten. Denne gang er det Formel Ford racerne fra 80'eren der endnu engang vil erobre asfalten.

Youngtimer klasserne er for biler af lidt nyere årgang. Bilmodellerne skal være mindst 15 år. Ellers er der stort set frit slag, så feltet er både stort og særdeles varieret. Hvor ellers kan man opleve sportsvogne som Porsche 944, Toyota Supra og Mazda RX7 på banen sammen med de franske fætre Citroën Saxo og Peugeot 106 GTi samt en horde BMW'er i forskellige udgaver. Bilerne i denne kategori er inddelt i fire forskellige divisioner afhængigt af deres vægt/effekt forhold.

Og for dem, der holder af kørsel på to hjul byder weekenden på to motorcykelklasser.

Der er aktivitet på banen fra klokken 8 lørdag morgen, hvor man starter med tidtagning. Løbene indledes af de tohjulede klokken 12:20. Søndag indledes med Youngtimer racerne klokken 9:50.

Banen ligger, som den har gjort siden 1965, ved landsbyen Pederstrup, ikke langt fra Tirstrup på Djursland.

Ring Djursland


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 10/09/17 - Ring Djursland - Historisk
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her