Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Brat afslutning på lørdagen for Mathias Valentin

Yokohama
1600 Challenge 

06/09/17 
Yokohama

Det blev en brat afslutning på lørdagen for Mathias Valentin og JN Motorsport, da den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på Padborg.
Den 17 årige racerkører fra Gørlev havde føringen i Rookiemesterskabet som skulle forsvares, og ikke mindst forsøge at avancere yderligere i DIF Danmarksmesterskabet, efter at have vundet ved det prestigefyldte Grand Prix Danmark 14 dage før.
 

På grund af denne sejr, samt en 3. plads i det andet heat den weekend, skulle der hele 80kg succesballast med i bilen – noget som med sikkerhed ville kunne mærkes på den lille Suzuki Swift Sport.

Der var også en ekstra tidsmæssig udfordring for teamet, både før og under weekenden.

Ved det seneste løb havde motoren ikke kørt optimalt, og derfor var den blevet renoveret, og først samlet færdig i ugen op til.


(Foto: JJ Media)

Den 6. afdeling skulle også blot afvikles over en enkelt dag, så det ville også sætte tidspres på teamet i lørdags. Men der blev krydset fingre for at mekanikken bare ville køre.

Ved middagstid var bilerne første gang på banen, og her rakte det til 11. bedste tid i det 23 bils store felt. Et resultat som teamet ikke lå for meget i, da der havde været gult flag i et par sving gennem en stor del af træningen, og Mathias derfor ikke kunne køre fuld gas her.

Der blev herefter gjort klar til kvalifikationen 2 timer senere, med håbet på at det ville gå lidt bedre.

Det gjorde det bestemt også, og det blev til en flot 8. startplads, og med alle Rookie konkurrenterne bag ham. Så det kunne både teamet og køreren godt være stolte af.

Da starten på heat 1 gik, skete der et uheld bagerst i feltet, hvilket sendte Safety Car på banen. Det tog omkring 10 minutter inden at løbet var klart til at blive givet frit igen, hvorefter der blev masser at se til for den unge kører.

Det lykkedes at køre en 9. plads i heatet, samt endnu en sejr i Rookiemesterskabet. Men hvad der var vigtigst var at det var en hel bil, der kom i mål.


(Foto: JJ Media)

Der var nemlig kun 1 time fra heatets afslutning, til starten på næste heat.

Da starten gik, blev det ikke til den bedste start, og den sølv- og orangefarvede Suzuki Swift Sport med nummer 5 i sideruden tabte et par placeringer.

Halvvejs rundt på første omgang, var der en forankørende konkurrent som skrider rundt på banen. Bilen lige foran Mathias bremsede op, og i forsøg på at undvige den forankørende, skred Mathias selv ud. Da dette skete oppe i den forreste del af feltet, kom der en hel hær af biler bagved.

På det tidspunkt var det mere held, hvis alle kom forbi de to biler – og uheldigvis blev 2 biler mere involveret, hvoraf at den ene ramte bagenden på Valentins bil med omkring 100 kilometer i timen, hvilket gav et stort ryk i bilen.

Banens hjælpere var hurtigt henne ved bilen, og på grund af det hårde sammenstød, klagede Mathias over smerter. Derfor tog de ingen chancer og var forsigtige med at få ham ud af bilen, hvorefter han blev kørt til undersøgelse på Aabenraa Hospital.

Her blev der konstateret bøjet ribben, en øm lunge og en kraftig hjernerystelse. Derfor skulle han overnatte på hospitalet, men kunne herefter tage hjem og pleje kroppen.


(Foto: JJ Media)

Teamet vil gerne sende en stor tak til hjælperne på banen, og alle de venner, familie og konkurrenter som har sendt hilsner efterfølgende.

JN Motorsport står nu med en kæmpe udfordring i at få bilen køreklar igen, men tiden til comeback afhænger selvfølgelig også af hvornår at helbredet spiller med.

Mathias Valentin har faktisk så stort et forspring i Rookiemesterskabet, at han godt kan springe en weekend over, og så stadig være sikker på at beholde føringen.

Men den endelige beslutning bliver truffet, når vi kommer tættere på næste løb, som skal køres om halvanden uge på Ring Djursland.

JN Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Padborg Park
  • 02/09/17 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: